Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Bio sam s one strane. Tamo idemo dalje, u drugom obliku'

Komentari (113)
 • Pravo je pitanje ima li života prije smrti.U Hrvatskoj...

  8. 5. 2018,   09:01
 • Energija ne može nestati...To je znanstveno dokazano.Može samo promijeniti oblik.E sad...da li je naša svijest svijesna te promjene i da li taj novi oblik energije dozvoljava svijesnost svijesti...saznat ćemo u slijedećem ciklusu...ili nećemo....

  8. 5. 2018,   07:27
 • Najrealnije bi bilo ostati pasivan, slegnuti ramenima, ne razmišljati i zaključiti da ćemo odgovore na ovu temu saznati onog trenutka kad dočekamo taj famozan trenutak, ali... Zdrav razum nam nalaže da bar nagađamo, da bez obzira na uvjerenja, prihvatimo činjenicu da ipak nije sve oko nas tako prosto, jednostavno...Po meni, ipak smo kao bića, presavršeni ali i nedovoljno istraženi. Ironija je, da se oni koji vjeruju u postojanje "nečeg" višeg, ma kako to nazivali, proglašavaju "zatucanim čudacima", a zar nije upravo negiranje istog znak nekakve "ograničenosti"..?

  8. 5. 2018,   08:38
  • Hee @Tigar, mislim da je u pitanju neka vrsta straha "šta ako ipak ima nečeg", onda se svim silama trude sebe uvjeriti da ništa ne postoji, jer je tako lakše živjeti, jer teško se oduprijeti svim tim privlačnim a grešnim izazovima u ovom životu. Ja kao pripadnics "zatucanih" također imam svoje trenutke sumnje, istraživanja, propitivanja "a šta ako nema ničeg" i to priznajem za razliku od druge strane. I to je normalno..valjda

   8. 5. 2018,   10:50
  • Tema je više stvar karaktera nego vjere, religije..

   8. 5. 2018,   11:12
  • Pa moglo bi se reći, stim da moraš priznati, ako je religijski povezano onda se više etiketira ta zatucanost. Ukoliko izjaviš da nisi vjernik /religiozan ( s čim ja nemam problem) a smatraš da ima života poslje smrti, onda si više znanstveno znatiželjan iliti potkovan.

   8. 5. 2018,   11:48
  • Deklariranje kao vjernika ne samo da mi nije problem, nego to činim od prvog dana ovdje, a danas je eto "jubilarac" točno godinu dana od tada..i ako to znači da sam zatucani, kamenoglavi, pećinar i sl. ok. nema problema, prihvaćam, ali od svojih stavova ne odustajem. Poštujem znanost, ali postoje mnoga područja na koja znanost nema odgovor. Jedno od tih je i ovo, ma koliko se ta ista znanost trudila da dokaže suprotno.

   8. 5. 2018,   12:04
  • Da, znam.Bili bi najsretniji da mogu dokazati da nema ništa, da su te "pojave" objašnjive, sli ne mogu. Kao vjernici koja to nikom ne nameće ali imam svoje stavove i izgovaram ih, meni jest problem i ne mogu ostati hladna na stalno omalovažavanje, izrugivanje, prozivanje moje vjere. Samim tim postajem slična njima. A to ne želim. Promatram npr.tebe i divim se toj stsloženosti. S druge strane, i kso vjernica, ipak se tražim, još uvijek se sa svojih 41-nu tražim. I dovodim sve u sumnju, ali u dubini duše znam da nešto više postoji, u kojem obliku nisam sigurna...da li je to onako kako nas vjera uči ili..volila bi biti sigurna, samo to...eto, oprosti što sam smor ☺

   8. 5. 2018,   12:23
  • Ja i staloženost? Čini ti se, ne znaš ti.. Hahaha.. Šalim se.. :) Između dvije istine, postoji ona treća, da će ova tema, dok je svita i ljudi u ovom obliku, postojanju, uvijek ostati predmet spoticanja.. Btw, a zašto misliš da si smor? Ako i jesi, ne možeš biti veći od mene, ma koliko se trudila. :))

   8. 5. 2018,   13:43
  • Hehee, ako ništa znaš utješit čovjeka. Znam da jesam, rekli su mi više puta, šta ću kad sam puna pitanja, unutarnjih borbi i znatiželja. Znam samo da ništa nije crno bijelo. A volila bi da mogu tako razmišljati. Samo prihvatiti, ili jedno ili drugo. Mislim da bi se puno manje mučila. I druge 😊 Volila bi biti kao moj sin koji odlazi za koji mjesec u benediktanski samostan, sigurna, ono potpuno sigurna, svakim pokretom, riječju, tim mirom to izražava, i jednostavno zna. Tebe naletim često ovdje na komentarima, jedan si od dvoje troje koji uvijek ima argumente, čvrst stav i pristupačnost bez obzira na temu. I staloženost prije svega, koliko god ti tvrdiš suprotno. Mene puno toga ljuti, a i to što me ljuti me ljuti ☺

   8. 5. 2018,   13:55
  • Znači, ok suprotno mišljenje, samo daj mi argumente. Zašto uvijek vrijeđanje, pljuvanje, na sve što nije u skladu s tvojim razmišljanjem. Ovo općenito govorim. Uff pa ti reci da nisam naporna

   8. 5. 2018,   13:57
  • Ti sigurno nisi pratila moje prve komentare, unatrag godinu dana. Ne znam bi li tad govorila o staloženosti :) No, od tada na ovamo, u meni ništa manje nema ni strasti, ni volje, samo s vremenom evoluiraš, stekneš nekakvo iskustvo komunikacije ovog tipa, naučiš filtrirati ljude i događaje. Drago mi je zbog tvog sina, neka mu Bog da da ustraje.. Oduvijek mi je, a pogotovo u današnje vrijeme, odabir takvog poziva, izazivao divljenje, upravo zbog duhovnosti, inteligencije i spremnosti na brojna odricanja od strane tako mladih ljudi. Eto, kad si opisala samu sebe, nije ni čudno što ti je sin takav. Obično kažu da sinovi sliče na matere. :)

   8. 5. 2018,   15:29
  • Nisam @tigar, prije otprilike godine sam se isključila sa svih društvenih mreža, bilo mi je baš svegs dosta. I tako do prije neka dva tri miseca. Međutim, počela mi je falit komunikacija, razmjenjivanje mišljenja, način razmišljanja ostalih ljudi..pa sam se opet uvalila ovdje :) e sad, tebe ne mou zamisliti svadljiva u onom napadačkom smislu ali recimo da ti vjerujem. I vrlo brzo si "evolvirao" . Ja to nikako postići.Lipo je učiti od tebe i sličnih, evo trudit ću se. Hvala u vezi ovog za mog sina, to mi također puno znači, iako on nije baš sličan meni, puno je kompletnija i izgrađenija osoba od mene. Čak i sad. Ali, valjda je nekima suđeno da se čitav život traži, pa bi bilo dobro da sam na miru s tim.

   8. 5. 2018,   17:24
 • Javim kad umrem.

  8. 5. 2018,   09:57
 • A čemu i kome služi ovaj serijal?

  8. 5. 2018,   07:50
 • A na koji način su se vratili ?

  8. 5. 2018,   08:58
 • Ljudski egoizam i glupost su bezgranični. Svi bi htjeli živjeti vječno, pa makar i nakon što umru. Crkva to uvelike iskorištava a naivci puše. Iz kojeg razloga se nastavlja naš život nakon smrti? Zato što imamo svijest (o sebi). Ima je i veliki broj životinja (koliko god se to nekima ne dopada). Dali to znači da će i majmun, vrana, delfin, susjedova đukela isto živiti vječno. Ako da, zašto da, a ako ne zašto ne? I gdje, na istom mjestu kao i ja ili negdje drugdje? Zašto ovo prvo, ili zašto ovo drugo? Ajmo pretpostaviti da to, što god to bilo, postoji. I cijeli dan trčkaraš po šumici, jedeš med, mlijeko, mrkvu i slušaš milozvučne nota nebeske harfe. A netko drugi se seksa do besvijesti, loče pivo, jede roštilj i usput trešti hard rock. Svako uživa u svom komadiću "raja" I tako prođe tjedan, mjesec, godina, 100, milion, milijarda godina i uvijek isto sranje. A ubiti se nemožeš jer si već mrtav. Ako je to nagrada, ne hvala. Radije neka mi iz istrunule stražnjice izraste vrba. Više je koristi.

  8. 5. 2018,   08:53
  • Miješaš materijalno i duhovno.Svijest je samo izabrala tvoje ružno tijelo,jer joj treba nekakav fizički oblik,forma.kad ti ugineš izabraće drugo.Ono što ti ne razumiješ je što se toga nećeš sjećati,pa ćeš mislit da ti vrba raste iz dupeta.A to samo tvom dronjku od tijela raste.Ti nastavljaš raditi iste greške i dalje,ali ovaj put imaš sise...

   8. 5. 2018,   08:59
  • Čija svijest? Ona koja je bila u psu, mački, drvetu ili nekom robu iz 18. stoljeća. A ako je svijest odabrala, znači li to da ja nemam nikakvu ulogu? Ili ja kao takav ne postojim i sva moja razmišljanja su sranje jer sam na autopilotu dok bahata, bezobrazna i bezobzirna svijest radi po svome. E pa i u tom slučaju neka crkne jer drugo nije ni zavrijedila. Mislim da ti miješaš maštu i stvarnost.

   8. 5. 2018,   10:06
  • pročitaj par knjiga iz Vedske filozofije; Nauka o samospoznaji,npr..Potraga za srećom...naći ćeš neke odgovore...

   8. 5. 2018,   12:06
  • Ha, ako je iz Indije onda je istina? Kakve veze ima potraga za srećom sa životom nakon smrti? Ili samospoznaja? Osobno sam zadovoljan i sretan tako da mi netreba dodatna mudrost po tom pitanju. Tema je zagrobni život. Ako moram proučiti sve vedske spise da bi došao do njega, ne hvala. Zašto, zato jer me uopće ne zanima, naravno uz uvjet da isti postoji. Svi vi koji smatrate da bi trebali živjeti vječno (u bilo kakvom obliku) neka vam je sa srećom.

   8. 5. 2018,   14:38
  • Perica 12.U tvom slučaju pripala te svijest jednog konja.što i nije tako loše,mogao si i gore proći.Ne pita se tebe hoćeš li živjeti vječno,to je stanje imanentno svemiru.Da bi ptočio vedske spiske ,morao bi biti pismen,što kod tebe nije slučaj.Zašto tebe uopće zanimaju ova pitanja,ako te ne zanima vječni život?Samo da laprdaš i živiš na mamin račun?

   8. 5. 2018,   20:42
  • A dobro Perice,kako timželiš..ti si kreator svog života...imaš izbor kao i ja..ali to ne znači da trebaš pljuvati po različitom,kao ni ja...kao nitko...pitaš ; čija svijest,pitaš o svojoj ulozi..počeo si sa dobrim pitanjima...samo nastavi :)

   8. 5. 2018,   21:35
  • Možete se i ubiti,đaba vam,nećete umrijeti...

   9. 5. 2018,   23:00
  • E moj angeloo. Interesantno je da u osuđivanju i omalovažavanju drugih prednjače upravo ono koji sebe smatraju pismenim, školovanim, samosvjesnim i duhovnim. Dodao bi i vjernike koji su specijalisti u tome. Ako je meni pripala svijest konja (što nipošto nije loše) kakva li je onda tek zapala tebe. Što se tiče pročitanih knjiga, čitao sam Bibliju, Talmud, Tibetansku knjigu mrtvih, Kuran i hrpu indijskih vjerskih knjiga. A bar oni imaju toga na pretek. I to u vrijeme kada ih nije bilo tako jednostavno nabaviti. Pretpostavljam da si se ti tada igrao u pijesku ili vjerojatno još nisi ni bio u planu (toliko o mom životu na mamin račun). Ali ako sam pročitao ne znači da djelim te stavove. Baš naprotiv. Što sam više čitao to sam više bio skeptik.

   10. 5. 2018,   14:26
  • Perica12 Koje je točno tvoje pitanje?

   10. 5. 2018,   16:00
 • Plečko!!Ahahahahahahahahahahahahaha..................

  8. 5. 2018,   15:36
 • Pogledajte si film The Discovery sa Robertom Redford, napravljen baš na tu temu.

  8. 5. 2018,   07:29
 • Alternativni znanstvenik? Prvi put čujem taj izraz. Što ima školovanje za to ili su to samo prikupljene informacije? A to da se stvarnost mijenja nakon smrti, ne može se dokazati niti se na to utjecati može. Možemo samo vjerovati i to ako želimo.

  8. 5. 2018,   12:10
  • Deda trkelja, a ovce se upecale, nista drugo doli to .

   8. 5. 2018,   12:15
  • Čitala sam da prodaje neke antene koje dobro zrače pa neke pripravke iz Kine ili Indije pa CD-e sa sublimiranim porukama s kojima se po njemu može ozdraviti. Eto, ja bih htjela pročitati imena i prezimena onih koji su ozdravili, njihova iskustva i bolesti na koje se tako može utjecati. Svaki znanstvenik pa i alternativni (?) bi morao imati dokaze i to medicinske. Sve ostalo je rekla-kazala.

   8. 5. 2018,   12:32