Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jeza u Alcatrazu: Duh žene čekao je u sobi za posjetitelje

None Foto: Screenshot

Autorica fotografije je kontaktirala brojne nekadašnje zatvorske čuvare, no njezino lice nitko nije prepoznao. Nitko se nije mogao sjetiti tko je, kome je i kada dolazila

Sheila Sillery-Walsh (48) iz Birminghama i njezin partner Paul Rice (50) vratili su se iz turističkog obilaska zloglasnog zatvora Alcatraza s rijetkim suvenirom - možebitnim dokazom da postoji zagrobni život!

Naime, snimajući prostorije zatvora otvorenoga 1933. godine na otoku nedaleko od San Francisca, Sillery-Walsh je kamerom iPhonea uspjela zabilježiti duha mlade žene kako sjedi u prostoriji u kojoj su se nekoć sastajali zatvorenici i njihovi posjetitelji.

Sillery-Walsh je ispričala kako je ženu odmah uočila na zaslonu, pa naglasila da ju nije bilo moguće vidjeti očima kroz prozor na vratima iz čega je izvukla zaključak da je riječ o nadnaravnom entitetu.

Par je u međuvremenu kontaktirao brojne nekadašnje čuvare u Alcatrazu, međutim baš niti jedan je se nije mogao sjetiti.

Alcatraz je, napomenimo, zatvoren 1963. godine, a istražitelji paranormalnih fenomena ga smatraju jednim od 'najopsjednutijih' mjesta na svijetu.

Prema zapisima povjesničara otok su čak i pripadnici plemena Ohlone prije mnogo stoljeća smatrali okupljalištem zlih duhova, te su ga prema otkrićima arheologa koristili kao groblje za izopćene.

Puno godina kasnije je pisac E.Floyd zabilježio kako gotovo da nije bilo tog zatvorskog djelatnika koji barem jedanput nije doživio nešto paranormalno , a prema predajama u Alcatrazu su se, između ostalog, u noćnim satima redovito mogli čuti šapat, plač, vriskovi i zveket lanaca u praznim prostorijama.

Komentari (42)
  • pa odavno se zna za te pojave tamo...

    18. 6. 2014,   14:55
  • meni izgleda kao neka naša partizanka.....................................

    18. 6. 2014,   14:11
  • hahaha snimano na iPhone, pazi ne bilo koja kamera ili nekaj drugi baš iPhone, ajmo sad u šoping navalit na iPhone jer snima paranormalno, koji moroni....

    18. 6. 2014,   15:25