Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jezivi slučaj: 'Iz uha smo joj izvadili više od tisuću mrava!'

None Foto: youtube

Slučaj 12-godišnje Indijke već mjesecima zbunjuje njene liječnike koji joj gotovo svakoga dana iz ušiju vade - mrave. Nikome nije jasno zašto uporno ulaze u njih

Shreya Darji je naizgled obična djevojčica iz Indije. No, kada čujete da su joj liječnici iz ušiju dosad izvadili više od tisuću mrava, biti će vam jasno da je ona sve, samo ne obična.

Kada je prvi puta došla liječnicima mislila je da ima infekciju uha. No, ispostavilo se da je u njemu imala cijelo mravlje gnijezdo. Njeni pak roditelji kažu da iz njezinih ušiju dnevno izađe i po desetak mrava, a liječnici su uspjeli utvrditi da oni u pravilu ulaze kako bi se - razmnožavali.

Neki pritom i zapnu ili jednostavno uginu i ostanu u - uhu.

- Napravili smo sve moguće pretrage uključujući i MRI te CT i svi su u redu, izjavio je dr. Jawahar Talsania, specijalist za uho, grlo i nos.

- U njenim ušima ne pronalazimo ništa abnormalno. Mravi joj ne uzrokuju bol iako ju bodu, a na bubnjićima nisu pronađena oštećenja. Njena obitelj živi normalnim životom u zdravom okruženju, pa ne možemo kriviti njihove uvjete života. Ovako nešto još nikada nismo vidjeli, objasnio je dr. Jawahar, piše britanski Mirror .

Liječnici su objavili snimku jednog čiščenja uha, no, pogledajte ju samo ako niste osjetljivi na ovakve prizore.

Komentari (51)
  • Čepići za uši, 2 kn/komad.

    4. 2. 2016,   12:20
  • bube su u glavi to su godine

    4. 2. 2016,   11:50
  • Za sve postoji neko logično objašnjenje pa tako i za ovo. Bio je prije pet godina sličan slučaj cure s Tajvana koja je priznala da je često jela ležeći u krevetu, nakon čega je prstima češkala uho, pa su su ostaci hrane doveli mrave u ušni kanal.

    4. 2. 2016,   13:33