Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jogurt-revolucija na internetu: 'Koliko ga voliš od 0 do Koli?'

None Foto:

Odrasla sam u komunizmu i nisam htjela ništa drugo nego da izađem iz toga. Htjela sam biti slobodna. Htjela sam imati mogućnost u dućanu birati između raznih vrsta jogurta, kazala je predsjednica

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović požalila se bečkom dnevniku Kleine Zeitung kako je pitanja o radikalnom nacionalizmu čine bijesnom, a na njezinu "jogurt-revoluciju", korisnici društvenih mreža su reagirali kreativnim foto-montažama. 

AljmaÅ¡: Predsjednica Grabar-Kitarović prisustvovala misnom slavlju na blagdan Velike Gospe TOMISLAV KLAUŠKI Kolindina 'jogurt revolucija' je banalna, ali nipošto beznačajna

Inspirirala je Kolinda i svojom izjavom da je u Jugoslaviji Hrvatima bilo zabranjeno imenovati porijeklo, te da smo umjesto "Hrvati", morali govoriti da smo "iz Hrvatske". Korisnici društvenih mreža odgovorili su joj preslikama svojih dokumenata koji dokazuju suprotno. 

Možda najjači dokument koji opovrgava njezinu izjavu je izvod iz matične knjige vjenčanih u kojoj se Josip Broz izjašnjava kao Hrvat. 

SKORO 300 VRSTA Kolinda, kako mislite nije bilo jogurta u Jugi? Bilo je i voćnih

No, daleko veću pažnju i ismijavanje doživjela je zbog famozne izjave o jogurtu, odnosno manjka istog u Jugoslaviji. 

- Odrasla sam u komunizmu i nisam htjela ništa drugo nego da izađem iz toga. Htjela sam biti slobodna. Htjela sam imati mogućnost u dućanu birati između raznih vrsta jogurta te da ne moram vlastima priopćavati koliko ću kruha trebati idućeg tjedna - kazala je. 

Komentari (345)
  • Da se ovako nešto nepametno kotrlja zemljom ne možeš vjerovat

    12. 9. 2018,   15:22
  • Ona bi trebala odgovara za onk sto priča. Jedno je biti nesposoban, a drugo je otvoreno lagati i namjerno iznositi laži. Neka da ostavku. A Jugoslaviji je sigurno bilo lakše reći da si Hrvat. Danas zahvaljujući njoj i njezinoj stranci reći da si Hrvat se povezuje s time da si kvazidomoljub, HDZ-eovac, tamničar ove države.

    12. 9. 2018,   15:30
  • eto imamo super izbor jogurta i standard na kojem bi na pozavidjele mnoge afričke zemlje....veliki uspjeh hrvatske politike u zadnjih 30 godina...

    12. 9. 2018,   15:25