Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kad institucije zakažu: 'Bili su na rubu smrti, spasili smo ih!'

None Foto: Udruga za zaštitu životnja “S-PAS” 10

Udruga za zaštitu životnja “S-PAS” objavila je potresne fotografije iz Svetog Križa - na dojavu došli su u napuštenu kuću u kojoj su bila četiri psa u izuzetno lošem stanju, dehidrirani i mršavi. Dva su bila na rubu smrti

Još jedna tužna priča iz Hrvatske. Još jedna priča u kojoj pate oni koji to najmanje zaslužuju. Udruga za zaštitu životnja “S-PAS” objavila je potresne fotografije dva napuštena psa u izrazito lošem fizičkom i psihičkom stanju.
Prije tjedan dana dobili su dojavu da su četiri psa ostala sama u napuštenoj kući u Svetom Križu te da su izrazito plahi i nepovjerljivi.

Foto: Udruga za zaštitu životnja “S-PAS”  'Jučer, 29. rujna opet smo dobili poziv u pomoć zabrinute susjede koja ih je obilazila. Predsjednica udruge, Gloria Malin, izašla je na lokaciju i imala što vidjeti - psi su bili u puno gorem stanju od opisanog. Dehidrirani, pothlađeni, mršavi. Dva psa smo preuzeli te su veterinarski obrađeni i potvrđeno je iznimno loše fizičko i psihičko stanje. Idu u program rehabilitacije kako bi se izvukli od smrti i oporavili se' rekla nam je iz udruge Ana Nimac.

Foto: Udruga za zaštitu životnja “S-PAS” Osim što su bili stravično mršavi, u teškom fizičkom i psihičkom stanju, boravili su u napuštenoj kući prepunoj smeća, u vlastitim fekalijama. Susjedi su neko vrijeme kontaktirali sve nadležne službe, no nitko nije reagirao.

'Ono što je bitno da su sustanari neko vrijeme slali slike i prijave komunalcima i inspekciji, policiji, općini i nitko nije reagirao. Institucije su opet zakazale' napomenuli su iz udruge.

Druga dva psa su nešto stariji i srećom, u boljem stanju te za njih hitno traže smještaj i rješenje za spas. S obzirom da su im kapaciteti već odavno popunjeni, predsjednica udruge Gloria je dva u lošijem stanju smjestila u svoj dom.

'Svi naši štićenici, osim par koji su kod divnih teta čuvalica, nalaze se kod Glorie u njezinom.roditeljskom domu, eto jedva smo i ova dva preuzeli. Bit će nam potrebna velika pomoć u podmirivanju veterinarskih troškova' istaknula je Nimac.

Foto: Udruga za zaštitu životnja “S-PAS” Psi su trenutno na oporavku te svi koji su u mogućnosti mogu pomoći uplatom na žiro račun udruge

HR3423600001102613308

Udruga za zaštitu životinja S-PAS

Zagrebačka banka.

Komentari (12)
  • A jadne životinje..kad će više pooštrit zakon o neodgovornim vlasnicima..ako nećeš držat do psa ni ne uzimaj ga i ćao..sve bi ja vas zatvorila na duugo i držala na lancu sa malo vode i komadom kruva svako par dana...

    30. 9. 2018,   10:11
  • Za nemoćne ljude se država ne brine, a gdje će za jadne životinje.

    30. 9. 2018,   12:10
  • Institucije?U Hrvatskoj? Ahahaaaaaas

    30. 9. 2018,   11:35