Obavijesti

Viral

Komentari 12

Kad institucije zakažu: 'Bili su na rubu smrti, spasili smo ih!'

Kad institucije zakažu: 'Bili su na rubu smrti, spasili smo ih!'
10

Udruga za zaštitu životnja “S-PAS” objavila je potresne fotografije iz Svetog Križa - na dojavu došli su u napuštenu kuću u kojoj su bila četiri psa u izuzetno lošem stanju, dehidrirani i mršavi. Dva su bila na rubu smrti

VIDEO

Još jedna tužna priča iz Hrvatske. Još jedna priča u kojoj pate oni koji to najmanje zaslužuju. Udruga za zaštitu životnja “S-PAS” objavila je potresne fotografije dva napuštena psa u izrazito lošem fizičkom i psihičkom stanju.
Prije tjedan dana dobili su dojavu da su četiri psa ostala sama u napuštenoj kući u Svetom Križu te da su izrazito plahi i nepovjerljivi.

 'Jučer, 29. rujna opet smo dobili poziv u pomoć zabrinute susjede koja ih je obilazila. Predsjednica udruge, Gloria Malin, izašla je na lokaciju i imala što vidjeti - psi su bili u puno gorem stanju od opisanog. Dehidrirani, pothlađeni, mršavi. Dva psa smo preuzeli te su veterinarski obrađeni i potvrđeno je iznimno loše fizičko i psihičko stanje. Idu u program rehabilitacije kako bi se izvukli od smrti i oporavili se' rekla nam je iz udruge Ana Nimac.

Osim što su bili stravično mršavi, u teškom fizičkom i psihičkom stanju, boravili su u napuštenoj kući prepunoj smeća, u vlastitim fekalijama. Susjedi su neko vrijeme kontaktirali sve nadležne službe, no nitko nije reagirao.

'Ono što je bitno da su sustanari neko vrijeme slali slike i prijave komunalcima i inspekciji, policiji, općini i nitko nije reagirao. Institucije su opet zakazale' napomenuli su iz udruge.

Druga dva psa su nešto stariji i srećom, u boljem stanju te za njih hitno traže smještaj i rješenje za spas. S obzirom da su im kapaciteti već odavno popunjeni, predsjednica udruge Gloria je dva u lošijem stanju smjestila u svoj dom.

'Svi naši štićenici, osim par koji su kod divnih teta čuvalica, nalaze se kod Glorie u njezinom.roditeljskom domu, eto jedva smo i ova dva preuzeli. Bit će nam potrebna velika pomoć u podmirivanju veterinarskih troškova' istaknula je Nimac.

Psi su trenutno na oporavku te svi koji su u mogućnosti mogu pomoći uplatom na žiro račun udruge

HR3423600001102613308

Udruga za zaštitu životinja S-PAS

Zagrebačka banka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje