Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kakadu Snowball osvojio svijet: Zna čak 14 pokreta i pleše sam

None Foto: Screenshot/youtube

Talentirana ptica fascinirala je znanstvenike s 14 plesnih pokreta plešući na glazbu iz '80-ih godina. Tako je Snowball zaplesao na 'Another One Bites The Dust' i 'Girls Just Wanna Have Fun'

Kakadu Snowball već godinama pomaže znanstvenicima u studiji o plesu životinja. Postao je YouTube senzacija 2008. godine, a sada su znanstvenici pokazali da Snowball zapravo ima cijeli repertoar plesnih pokreta. 

Talentirana ptica fascinirala je znanstvenike s 14 plesnih pokreta plešući na glazbu iz '80-ih godina. Tako je Snowball zaplesao na 'Another One Bites The Dust' legendarne grupe Queen i 'Girls Just Wanna Have Fun' Cindy Lauper. 

Znanstvenici su time pokazali da ples nije rezerviran samo za ljude, nego je jednostavno odgovor na glazbu koja utječe na mozak. 

- Snowball ne pleše za hranu ili parenje, izgleda da je to dio društvenog ponašanja i način na koji komunicira s ljudima koji se brinu o njemu, odnosno njegovo "surogat jato" - istaknuli su znanstvenici za Daily Mail. 

Znanstvenica Adena Schancher je nakon gledanja Snowballove snimke napravila novu studiju i pokazala da čak 39 životinja može plesati i da se uglavnom radi o papigama. 

Komentari (6)
  • Amazing! ♡♡

    10. 7. 2019,   19:41
  • Vi tek sad otkrili ovu skimku, imam ja papigu.. hocete friske snimke?

    10. 7. 2019,   19:15
  • Preslatka !!!!

    10. 7. 2019,   18:31