Obavijesti

Viral

Komentari 73

Kako je 'nacistički I. Jones' za Hitlera tražio moćni Sveti gral

Kako je 'nacistički I. Jones' za Hitlera tražio moćni Sveti gral
1

Otto Rahn je, ni kriv ni dužan, postao omiljeni arheolog nacističke elite koja ga je angažirala da locira i nađe Sveti gral. Novac koji su mu ponudili nije mogao odbiti

VIDEO

Poznavatelji njemačke povijesti arheologa Otta Rahna danas nazivaju 'stvarnim Indianom Jones' što nije sasvim slučajno. Taj je čovjek zaista inspirirao legendarni filmski serijal , a od malih je nogu bio opsjednut pronalaskom kaleža iz kojeg je Isus Krist pio na Posljednjoj večeri i u koji je Josip iz Arimateje skupljao njegovu krv nakon raspeća.

Legenda kaže kako je sveti Petar kalež odnio u Rim gdje su ga Pape koristile kao svoj kalež puna dva stoljeća. O njegovom putu nakon toga postoji nekoliko verzija legende, a sve one od malena je proučavao Rahn. Vjerovao je da će ga Parzival, djelo Wolframa von Eschenbacha iz 11. stoljeća, dovesti do Svetog grala. Na temelju svojih istraživanja došao je do zaključka da su Katari čuvali tajnu o lokaciji Svetog grala.

Dvorac Montsegur

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tri katarska viteza, vjerovao je, kalež su donijela u francuski dvorac Montsegur i tamo ga sakrila prije nego što su Križari 1244. masakrirali Katare. Otto Rahn je u dvorac otputovao 1931. godine. Kalež nije našao, ali je ispod dvorca otkrio špilje koje su Katari i kasnije Templari koristili za vjerske obrede. Tamo je navodno bilo i postolje na kojemu je nekada stajao Sveti gral.

otto-rahn.com

Rahn je zbog toga mislio da je na pravom tragu, pa je o svojim istraživanjima napisao i knjigu ' Križarski rat protiv Svetog grala '.

Upravo će zbog te knjige Rahn uskoro potpisati 'ugovor s Đavlom' koji će ga na kraju stajati i vlastita života .

Naime, 1933. godine arheolog je primio anonimni telegram u kojemu je stajala ponuda da napiše nastavak svoje knjige za što će mjesečno dobiti plaću od tisuću maraka.

- Ako pristajete, dođite na adresu 'Berlin - 7 Prinz Albrechtstrasse', stajalo je na kraju telegrama.

Kako je bio u povelikim financijskim problemima, Rahn je otišao na navedenu adresu. Na vlastito iznenađenje, tamo ga je pričekao Heinrich Himmler , čelni čovjek Hitlerovog SS-a . Tamo se dogodilo nešto o čemu Rahn nikada nije sanjao - sreo je čovjeka koji je Svetim gralom bio opsjednut više nego on sam .

Dvorac 'Wewelsburg'

Himmler je bio toliko opsjednut da je dvorac Wewelsburg već pripremio za dolazak slavnog kaleža. On je smatrao da bi Sveti gral nacistima mogao donijeti premoć u ratu za koji su se spremali. Osim toga, on bi kao novi vlasnik Grala, vjerovao je, dobio nadljudske sposobnosti i magične supermoći.

Ne samo da je pristao naći Sveti gral, Rahn se pristao učlaniti u SS , iako nije podržavao nacističku politiku.

- Čovjek mora jesti. Što sam trebao, odbiti Himmlera, objasnio je Rahn nekoliko tjedana kasnije prijatelju koji ga je sreo u crnoj uniformi SS-a. Osim velike plaće, Himmler mu je ponudio neograničena sredstva za ekspediciju koja će pronaći Gral.

VIDEO

Kada je završena prva faza potrage, Rahn je zaista napisao nastavak svojeg prvog djela. Knjigu je nazvao 'Luciferov sud: Putovanje heretika u potragu za Donosiocima Svjetla'. Himmleru se djelo toliko svidjelo da je naredio tiskanje knjige s najfinijim kožnim koricama. Pet tisuća primjeraka podijeljeno je među Hitlerovom elitom.

Kada je pročitao vlastitu knjigu, Rahn je primijetio nekoliko anti-semitističkih opaski koje je ubacio netko drugi. U tom je trenutku shvatio da je upao u zamku . Iako mu je Himmler dao ogromnu potporu, on je očekivao i rezultate.

Godine su prolazile, a rezultati nisu stizali i Himmler je postao nestrpljiv. Rahnu nije pomoglo ni to što je bio homoseksualac i što je izražavao anti-nacističke osjećaje i stavove . Nakon što je 1937. godine uhvaćen u pijanom stanju usred homoseksualnog akta, Himmler ga je kaznio s tri mjeseca rada u logoru 'Dachau'.

Otto Rahn

Nakon toga je hrabro Himmleru uručio ostavku. Himmler ju je prihvatio, a ono što se dogodilo nakon toga ostaje tajna . SS mu je navodno prijetio razotkrivanjem homoseksualnosti i ponudio mu da počini samoubojstvo. U ožujku 1939. Rahn je pronađen smrznut u planinama Tirola. Bile su mu 34 godine. Službeni uzrok smrti naveden je kao samoubojsto . Što se pak zaista dogodilo najvjerojatnije nikada neće biti otkriveno, piše Telegraph .

Neki povjesničari smatraju da Rahn zapravo nikada nije umro i da je iscenirao vlastitu smrt kako bi pobjegao od nacističke kandže. Bez obzira ne sve, bio je to kraj nacističke potrage za Svetim gralom. No, samo na neko vrijeme.

Heinrich Himmler navodno je već u ratnim godinama opet 'ušao u trag' Svetom gralu te ga pokušao naći u - Španjolskoj, piše Independent .

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.