Obavijesti

Viral

Komentari 25

Kako joj odoljeti? Na svijet je stigla mala polarna medvjedica

Prošle su gotovo dvije godine otkako su stanovnici Berlina mogli tepati svom polarnom medvjedu Fritzu koji je uginuo u dobi od četiri mjeseca 2017., ali sada su napokon dobili novoga

VIDEO

Zoološki vrt Tierpark Berlin objavio je video zapis u petak koji prikazuje mladu ženku polarnog medvjeda koju su tada prvi put posjetili veterinari.

- Napravila je prve korake prema čuvarima - rekao je direktor Andreas Knieriem za dpa u četvrtak kada je prvi put posjetio nastambu.

Erste Untersuchung beim kleinen Eisbären im Tierpark Berlin

Wir starten mit bäriger Frauenpower in den Tag: Ein lautes Organ und ein paar ganz schön scharfe Krallen – der kleine Eisbär im Tierpark Berlin hat bei der ersten tierärztlichen Untersuchung gezeigt, dass selbst ein Bär im Miniformat schon ganz schön viel Kraft hat.

Objavljuje Tierpark Berlin u Četvrtak, 14. veljače 2019.

Veterinarski pregled utvrdio je da je 8,5 kilograma teška i 60 centimetara dugačka medvjedica rođena 1. prosinca već i sada vrlo jaka. Prema navodima direktora, moći će pratiti svoju majku Tonju (9) izvan nastambe već u ožujku. Smrtnost polarnih medvjeda je vrlo visoka jer su rođeni vrlo nerazvijeni, veličine su zamorca te slijepi i gluhi.

Prethodni polarni medvjed u tom zoološkom vrtu - Fritz - iznenada je uginuo 2017. u dobi od četiri mjeseca od bolesti jetre.

Putzmunter und ziemlich kräftig: Bei einer Größe von 61 cm von Kopf bis Po bringt die kleine Eisbärin stolze 8,5 kg auf die Waage.

Objavljuje Tierpark BerlinSubota, 16. veljače 2019.

Zoološkom vrtu Tierpark Berlin polarni će medvjed vrlo dobro doći s obzirom da se nalaze na krajnjem istoku grada te su zasjenjeni od Berlinskog zoološkog vrta koji se nalazi u centru, a gdje je prije desetak godina medvjedić Knut bio velika zvijezda.

I njegova je priča imala tragični završetak, on je u starosti od četiri godine uginuo od infekcije mozga 2011. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Usred groblja u Slatini ovaj tip pere auto: 'Riješio se punice'
URNEBESNI KOMENTARI

Usred groblja u Slatini ovaj tip pere auto: 'Riješio se punice'

'Joj pa i u Austriji se tako radi', napisao je jedan korisnik društvene mreže. 'Čovjeku se nešto prosulo po tepihu pa ispire...', dodao je drugi

VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega
zima u proljeće

VIDEO Proljetna snježna idila na Sjevernom Velebitu: Zavižan zabijelilo 27 centimetara snijega

Sjeverni Velebit - Iako smo u kalendarskom proljeću, na Velebitu je prava zima. U noći s ponedjeljka na utorak na Zavižanu je palo 27 centimetara snijega. -Cesta od Babića Siče nije očišćena i nije prohodna za osobna vozila i autobuse. Kako se danas i sutra očekuju nove snježne padaline, trenutno ne preporučujemo posjet Parku-, napisali su iz Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Kako snježna idila izgleda koncem travnja, pogledajte u videu
Najveselija pseća fešta: 620 retrivera nakon velike Svjetske izložbe seli se u Veliku Goricu!
RETRIEVER WEEKEND

Najveselija pseća fešta: 620 retrivera nakon velike Svjetske izložbe seli se u Veliku Goricu!

U prostranom parku Osnovne škole Eugena Kvaternika, osim specijalnih izložbi retrievera iz cijelog svijeta, bit će predstavljeni i psi za traženje droge i eksploziva. spasilački i potražni psi te terapijski i psi pomagači