Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kako joj odoljeti? Na svijet je stigla mala polarna medvjedica

Prošle su gotovo dvije godine otkako su stanovnici Berlina mogli tepati svom polarnom medvjedu Fritzu koji je uginuo u dobi od četiri mjeseca 2017., ali sada su napokon dobili novoga

Zoološki vrt Tierpark Berlin objavio je video zapis u petak koji prikazuje mladu ženku polarnog medvjeda koju su tada prvi put posjetili veterinari.

- Napravila je prve korake prema čuvarima - rekao je direktor Andreas Knieriem za dpa u četvrtak kada je prvi put posjetio nastambu.

Erste Untersuchung beim kleinen Eisbären im Tierpark Berlin

Wir starten mit bäriger Frauenpower in den Tag: Ein lautes Organ und ein paar ganz schön scharfe Krallen – der kleine Eisbär im Tierpark Berlin hat bei der ersten tierärztlichen Untersuchung gezeigt, dass selbst ein Bär im Miniformat schon ganz schön viel Kraft hat.

Objavljuje Tierpark Berlin u Četvrtak, 14. veljače 2019.

Veterinarski pregled utvrdio je da je 8,5 kilograma teška i 60 centimetara dugačka medvjedica rođena 1. prosinca već i sada vrlo jaka. Prema navodima direktora, moći će pratiti svoju majku Tonju (9) izvan nastambe već u ožujku. Smrtnost polarnih medvjeda je vrlo visoka jer su rođeni vrlo nerazvijeni, veličine su zamorca te slijepi i gluhi.

Prethodni polarni medvjed u tom zoološkom vrtu - Fritz - iznenada je uginuo 2017. u dobi od četiri mjeseca od bolesti jetre.

Putzmunter und ziemlich kräftig: Bei einer Größe von 61 cm von Kopf bis Po bringt die kleine Eisbärin stolze 8,5 kg auf die Waage.

Objavljuje Tierpark BerlinSubota, 16. veljače 2019.

Zoološkom vrtu Tierpark Berlin polarni će medvjed vrlo dobro doći s obzirom da se nalaze na krajnjem istoku grada te su zasjenjeni od Berlinskog zoološkog vrta koji se nalazi u centru, a gdje je prije desetak godina medvjedić Knut bio velika zvijezda.

I njegova je priča imala tragični završetak, on je u starosti od četiri godine uginuo od infekcije mozga 2011. godine.

Komentari (25)