Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kakva zvijer: Piton 'smazao' oposuma u jednom zalogaju

None Foto: Facebook

Piton je svoj obrok smazao za 15 minuta, a nakon toga se povukao u krošnju na odmor. Turisti koji su se u tom trenutku zatekli u blizini ostali su zapanjeni...

Turisti koji su se u nedjelju zatekli u blizini svjetionika Byron Bay u Australiji ostali su zapanjeni.

Osebujnu predstavu priredio im je piton duljine 1,4 metra koji je, viseći s drveta, uspio progutati povećeg oposuma.

Foto: Promo - Oposuma je prvo zgrabio za glavu, a onda ga počeo gušiti dok ga nije ubio. Na kraju su mu iz usta virile samo noge i rep. Bila sam šokirana kad sam vidjela kako se hrani, nisam znala da piton može pojesti baš toliko veliku životinju - rekla je jedna od prolaznica.

Piton je svoj obrok smazao za 15 minuta, a nakon toga se povukao u krošnju na odmor. Zmija nije otrovna, a za lov koristi velike očnjake i napad iz zasjede. Iako to nije čest slučaj, pitoni si ponekad za ručak priušte i životinju nekoliko puta veću od sebe. 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO:

Komentari (20)
  • S filozofske točke gledišta usudio bih se reći da miševi kolo vode u kući u kojoj je piton pojeo mačku.Zmije su od davnih dana prikazivane kao pojam zla i pohlepe.Prvu štetu u modernoj povijesti svemira je uradila upravo zmija nagovorivši Evu na grijeh.Iako nije bila piton i nije pojela mačku, ta zmija je šapnula Evi da Adam krije pitona koji ima glavu ko u mačka.Radoznala ko i svaka druga žena, iako je bila prva žena, Eva se polakomila, odbacila smokvin list i u stilu Eve "evo" rekla.Adama nije trebalo dvaput nagovarati.I time je šteta nastala zmijskim jezikom zmije nepovratno učinjena.Poznati zmijolog i istaknuti politički gmizavac prof.dr. Z.M. je na svojim brojnim seminarima uporno nastojao skroz svoja predavanja pojasniti kako široj, tako i uskoj populaciji posve neopravdan strah od zmija.Ali narod baš nije bio sklon vjerovati njegovim teorijama.Ljudima je jednostavno preodbojno sve što gmiže, pa radilo se o zmiji, ministru financija koji gmiže pred vratima MMF-a ili čelniku oporbe kojem istječe mandat pa se gmižući nastoji približiti biračima kako bi osvojio novi.Moram napomenuti da nije svaka zmija otrovna.Neke od najotrovnijih i najopasnijih zmija na našem području su otrovnica i poskok.Poskoka ćete lako prepoznati, ima mali roščić na vrh glave koji se vrlo lako da uočiti ako zmiju promatrate s 8 cm udaljenosti.Kod zvečarke je puno lakše.Ako sumnjate da vam je zvečarka u dvorištu, nježno je uhvatite za rep i prodrmajte.Ako zveči, ne dajte djeci da se igraju s njom!

    2. 3. 2017,   13:38
  • Ne volim zmije... Naj gora životinja koja je ikada gmizala planetom. "Kaže zeko zmiji; Žao mi je što sam te zezao što nemaš noge. A zmija će na to; Nema veze, ne ljutim se. A zeko odgovara; Svaka čast ! Evo ruka :P :P hahahhaha

    2. 3. 2017,   13:15
  • Tak ja jedem sarmu

    2. 3. 2017,   13:19