Uzgajaju ga na samo jednom mjestu na svijetu, a godišnje proizvedu tek 100 tona. Rijetku deliciju hrane algama i morskom travom kako bi dobio specifičan okus
Kilogram najskupljeg krumpira na svijetu stoji čak 3.600 kuna
Iako ga ne serviraju s listićima zlata, krumpir La Bonnotte najskuplji je na svijetu, piše Oddity Central. Kilogram ove delikatese stoji nezamislivih 3.600 kuna, no ne zbog posebnog izgleda već zbog činjenice da je izuzetno rijedak. Iz zemlje ga vade ručno jer je preosjetljiv da bi ga iskapali strojevima. Uzgajaju ga samo na Noirmoutieru, otočiću kraj zapadne obale Francuske. Na godinu proizvedu samo 100 tona i poslužuje se samo u luksuznim restoranima. Postoji samo nekoliko uzgajivača koji ga sade u veljači i iskapaju u prvom tjednu svibnja. Gnoje ga samo morskim travama i algama koje mu daju poseban okus. Okus zadržava samo prvi dan nakon iskopavanja pa se cijeli urod istog dana izvozi u ekskluzivne restorane.