Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kod nas debeli minusi, a tamo temperatura doseže čak 50 °C!

None Foto: JILL GRALOW/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 2

Prognostičar Bonnie Haselgrove s južnoaustralskoga hidrometeorološkog zavoda rekao je za nacionalnu mrežu ABC kako bi i sljedeći tjedan temperature trebale ostati oko 40 stupnjeva

Temperatura u dijelovima Australije u četvrtak će doseći 49 stupnjeva Celzijevih dok se zemlja nosi s nesnosnim vrućinama na pragu 2019. godine.

Temperatura u velikim dijelovima sjeverne i središnje Australije premašuje 40 stupnjeva a hidrometeorološki zavod najavljuje da će ekstremna vrućina trajati do novogodišnje noći.

Simon (L) and Victor (R), volunteer life guards from North Bondi Surf Life Saving Club, keep an eye on swimmers enjoying Christmas day on Bondi Beach | Autor: JILL GRALOW/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: JILL GRALOW/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

U  Marble Baru u području Pilbara na sjeverozapadu kontinenta očekuje se da će temperatura doseći 49 stupnjeva.  U naselju uz podzemni rudnik opala Coober Pedy u južnoj Australiji mogla bi iznositi 46 stupnjeva.

Snijeg zabijelio ulice Osijeka VEĆINOM SUHO I SUNČANO, ALI... Na Staru godinu netko bi ipak mogao osjetiti malo snijega...

Prognostičar Bonnie Haselgrove s južnoaustralskoga hidrometeorološkog zavoda rekao je za nacionalnu mrežu ABC kako bi i sljedeći tjedan temperature trebale ostati oko 40 stupnjeva.

STARI RUDNICI POSTALI DOM Zbog nesnosnih vrućina: Cijeli grad preselili su - ispod zemlje!

Upozorenja na požare objavljena su širom zemlje a stanovnicima se savjetuje da se drže podalje od sunca i piju mnogo vode.

Komentari (7)
  • Kakvi debeli minusi kod nas?? Minus 5-6 °C nije ništa.

    27. 12. 2018,   11:20
  • Dragi novinar, to je zato jer je tamo ljeto. Ne znam zasto se cudis

    27. 12. 2018,   12:02
  • Poduzetnica mehun se isto sada znoji u australiji

    27. 12. 2018,   12:00