Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kod nas je skupo? U Veneciji dvije kave i vodu platio 320 kn

None Foto: Facebook

Kavana Lavena otvorena je još davne 1750. godine i ovo nije prvi put da se našla na meti gnjevnih posjetitelja. prije pet godina četvero gostiju moralo je platiti 95 eura za četiri kave i jedan liker...

Šokovi koji domaći i strani gosti na hrvatskom Jadranu dožive kad u nekim restoranima i kafićima dobiju račun nisu ni blizu onome što doživljaju posjetitelji Venecije. Iako je opće poznato da je kava na tamošnjem Trgu sv. Marka već odavno luksuz, ima ljudi koji to uvijek nauče na teži način, i ugostitelja koji to koriste.

Juan Carlos Bustamente, 62-godišnjak koji živi u Italiji naručio je dvije kave (bez mlijeka) i jednu vodu od 2,5 decilitra i to sve platio 43 eura iliti nekih 320 kuna. Šokiranom cijenom, fotografiju je stavio na svoj Facebook, a njegovu objavu podijelilo je više od 10.000 korisnika.

Juan je očito pogriješio jer je sjeo na terasu za što većina talijanskih kafića dodatno naplaćuje, osobito ako se nalaze na nekoj glasovitoj lokaciji. Da je kavu popio za šankom, platio bi ju gotovo 10 puta manje tj. 10-ak kuna, piše Telegraph

Venecijanska kavana Lavena otvorena je još davne 1750. godine i ovo nije prvi put da se našla na meti gnjevnih posjetitelja. prije pet godina četvero gostiju moralo je platiti 95 eura za četiri kave i jedan liker

Ocjene kavane ni na TripAdvisoru nisu sjajne, oko 25 posto korisnika dalo joj je lošu ocjenu. 

- Nismo pogledali cijeni, naručilo smo kave i vodu za peteročlanu obitelj. To nas je koštalo 78 eura, a naplatili su nam još 11 eura za mlijeko za kavu i 9 eura za šalicu mlijeka za dijete, piše korisnik stranice.

Nedavno su u Veneciji "nagrabusili" i japanski turisti. U jednom restoranu platili su 1100 eura (više od 8000 kuna) za platu pržene ribe, četiri odreska i bocu vina. 

Komentari (77)
  • Mogu vam samo reci da ste dobro i prosli, ima i skupljih mjesta u Veneciji, takoder ima i jeftinijih, ja sam nasao kavu za 3€ tik pored trga svetog Marka, tko zna zna, tko ne zna plati.

    8. 8. 2018,   10:56
  • platio je dvije vode, a ne jednu...nije bitno samo primjećujem :))

    8. 8. 2018,   10:58
  • Postoji cjenik na vidljivom mjestu i na svakom stolu...ko vam kriv kaj ste glupi.

    8. 8. 2018,   11:03