Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Kokice' više nema: Uginuo je nastariji papagaj u Hrvatskoj...

None Foto: AntunPonoš 6

'Danas nas je napustio naš dragi papagaj žako "Kokica"! Nakon mjesec dana pokušaja da mu se pomogne i obilaska klinika nažalost, nije bilo uspjeha.' na svom profilu objavio je Antun Ponoš

Danas nas je napustio naš dragi papagaj žako 'Kokica'! Imao je 38 godina, na svom profilu objavio je Antun Ponoš.

Vlasnica Laura Bušelić danas je zauvijek ostala bez svog 38 godina starog pernatog ljubimca - papagaja žako imenom Kokica. Mjesec dana trajala je borba za njegov život. Pokušali su sve, obilazili su klinike kako bi mu se stanje s disanjem poboljšalo, kontaktirala je i veterinara u Americi, ali Kokici nije bilo pomoći.

Foto: AntunPonoš Nakon 30 godina života kod prve vlasnice koja je preminula, Kokica je ostatak života proveo s Laurom. Kako je ispričala u prilogu emisije Kućni ljubimci, brzo se prilagodio na suživot s njom te naučio njene dnevne rutine. Pozdravljao bi ju kada je odlazila na posao, pomagao pri kuhanju ručka, a čak se znao i svađati. Bio je veoma zanimljiv, osebujan, privržen, pričljiv, ali i svojeglav.

POGLEDAJTE VIDEO:

Njegovo najdraže mjesto bilo je na Laurinom ramenu gdje je pomno pratio sve što ona radi. U svom životu naučio je sve što jedan čovjek radi tijekom cijelog dana. Zauvijek ćemo ga pamtiti po privrženosti prema vlasnici i po njegovim brojnim duhovitim riječima.

Foto: AntunPonoš Žakoi su inače poznati kao jedni od najinteligentnijih životinja. Njihova inteligencija doseže inteligenciju djeteta u dobi od pet do čak devet godina. Od svih papiga ima najveću sposobnost učenja i izvrsno znaju slagati smislene rečenice. Vole kada vlasnici uživaju u njihovom društvu, stoga će bezbroj puta ponavljati stvari koje ih nasmiju. Papagaji žakoi mogu živjeti do 100 godina.

Komentari (6)
  • Ovakvog papagaja planiram kupiti kad odem u mirovinu.Predivni su!

    14. 6. 2018,   20:57
  • Rip pernati prijatelju

    14. 6. 2018,   17:25
  • S obzirom da uobicajeno zive vise od 70 godina tesko ce biti da je to najstariji u Hrvatskoj. Mozda najstariji koji je bio na tveu.

    14. 6. 2018,   18:10