Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kolumbijci se snašli: Piće su na stadion 'švercali' u dalekozoru

None Foto: screenshot/Twitter

No, dok su jednima bili dovitljivi i smiješni, drugi baš i nisu oduševljeni. Naime, brojne kritike pale su na račun Kolumbijaca te su neki mediji čak istaknuli da su muškarci "osramotili svoju zemlju"

Nekoliko Kolumbijaca oglušili su se na zabrane unošenja alkohola na stadione tijekom Svjetskog prvenstva u nogometu te su se odlučili "snaći" u situaciji.

Tako su na utakmicu Kolumbija-Japan prošvercali bocu alkohola u - dalekozoru, a time su se i pohvalili na društvenim mrežama. Njihov "izum" dospio je na brojne internetske stranice.

No, dok su jednima bili dovitljivi i smiješni, drugi baš i nisu oduševljeni. Naime, brojne kritike pale su na račun Kolumbijaca te su neki mediji čak istaknuli da su muškarci "osramotili svoju zemlju".

Dok se muškarce s jedne strane branilo "kulturnim razlikama" između njih i Japanaca protiv kojih su te večeri igrali, oni ne toliko oduševljeni švercanjem tvrde kako su, za razliku od Kolumbijaca,  Japanci tu večer ostali na stadionu i pomogli ga čistiti.

Nešto što je trebalo biti smiješan video za Twitter pretvorio se u incident te je na njega svoj komentar dao čak i Martin Santon, sin predsjednika Kolumbije Juana Manuela Santosa.

- Ovo nam je super, ali se razljutimo kada nas pretražuju na aerodromima? - napisao je Santos. Naime, na društvenim mrežama su brojni korisnici komentirali kako ovakav "izum" dolazi od ljudi koji "švercaju drogu u koferima".

Kolumbijsko ministarstvo vanjskih poslova je također upozorilo nakon toga sve svoje državljane da "poštuju pravila" u Rusiji, a čovjek koji se vidi na snimci kako ispija prvo piće otpušten je sa svog radnog mjesta, piše BBC.

Ne samo što je izgubio posao, već su kolumbijske vlasti zatražile poništenje njegovih ulaznica na stadione dok traje prvenstvo. Nakon toga se Luis Felipe Gomez obratio javnosti putem Facebooka.

- Došao sam pozdraviti neke prijatelje. Ponudili su mi piće. Prihvatio sam ga u trenutku euforije i sreće jer sam gledao Kolumbiju na Svjetskom prvenstvu. Pokušavam shvatiti kako je 15 sekundi loše interpretiranog videa moglo utjecati na čast jedne osobe koja cijeli svoj život pokušava napraviti ispravnu stvar. Hvala vam svima na podršci - poručio je.

Komentari (10)
  • nema više dalekozora sa pićem na utakmicama.....

    22. 6. 2018,   13:49
  • sjećam se tekme Kolumbija :Jamajka kad na poluvremenu jedni su popušili svu travu a drugi povukli sve bijele linije;D

    22. 6. 2018,   14:03
  • Za ovi izum, Rimac je mala beba. Di ima za nabavit?

    22. 6. 2018,   15:23