Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krava pobjegla od klanja: Živi na otoku i napada sve oko sebe

None Foto: Facebook

POLJSKA: Do životinje su pokušali doći i vatrogasci. Kad su se svojim brodom približili otoku, krava je pobjegla plivajući na susjedni poluotok. Zapovjednik vatrogasaca kaže da je uplašena...

Pobjegla je dok su je vozili u klaonicu, a sada živi sama na otoku i napada svakoga tko joj se približi. Krava iz Poljske prošlog je mjeseca odbila ući u kamion koji životinje prevozi u klaonicu. Slomila je i metalnu ogradu posjeda na kojem je živjela i krenula putem svoje slobode. 

Kad ju je vlasnik Mr. Lukasz pronašao i pokušao vratiti na farmu, napala ga je i slomila mu ruku. Zatim je pobjegla u jezero Nysa na jugu Poljske i doplivala do otočića u njegovoj sredini. Lukasz tvrdi da je na svom putu do svog novog skloništa čak i ronila.

Nakon nekoliko pokušaja da ju ulovi, odustao je i počeo se brinuti samo za to da krava ima dovoljno hrane kako bi preživjela. 

Do životinje su pokušali doći i vatrogasci. Kad su se svojim brodom približili otoku, krava je pobjegla plivajući na susjedni poluotok. Zapovjednik vatrogasaca Pawel Gotowski kaže da je uplašena, ali zdrava.

Iako su je mislili ustrijeliti, gradonačelnik Nyse Czeslaw Bilobran izjavio je kako će pustiti kravu da živi u miru, javlja Independent

Političar i bivši pjevač Pawel Kukiz na Facebooku je objavio status kako je spreman i platiti samo da bi "krava junak" ostala živa:

- Pobjegla je na otok usred jezera, sakrila se i od vatrogasaca koji su došli po nju. Ja nisam vegetarijanac, ali mislim da je vrijedno boriti se za život ove krave. Odlučio sam učiniti sve što je u mojoj moći kako bi je se sklonilo na sigurno. 

Komentari (61)
  • Ja bih joj poštedio život! Nakon svega ovoga to zaslužuje!

    19. 2. 2018,   11:33
  • Go, krava, go!

    19. 2. 2018,   11:23
  • Zdrava krava. Heroj, ne odrezak. Poštedite život ovoj kravici. Indijci ju ne bi ubili. Živjela gospođa krava.

    19. 2. 2018,   11:22