Obavijesti

Viral

Komentari 12

Krećete na ljetovanje sa psom? Evo što biste trebali znati...

Krećete na ljetovanje sa psom? Evo što biste trebali znati...
2

Ako se spremate na duži put koji uključuje i vašeg četveronožnog ljubimca, važno je dobro se pripremiti i isplanirati. Kako bi put prošao sa što manje stresa, napravite popis kako ne biste ništa zaboravili

VIDEO

Putovanje s ljubimcem može biti prilično stresno iskustvo, kako za ljubimca tako i za vlasnika. No, uz pomno planiranje i pripremu, put može proteći bez problema. Ako baš ovog ljeta prvi put vodite i svog psa ovi savjeti bi vam putovanje mogli učiniti bezbrižnim.

Prije nego krenete na put

Prije nego krećete na putovanje poželjno je posjetiti veterinara kako bi utvrdio da je vaš ljubimac spreman za put. Ako idete preko granice, budite sigurni da pas ima sva potrebna cjepiva, čip te potvrdu veterinara da je vaš ljubimac dobrog zdravstvenog stanja.

Ako idete u plaćeni smještaj provjerite jesu li dozvoljeni ljubimci, kontaktirajte telefonski iznajmljivače kako bi znali da stižete sa psom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za svaki slučaj istražite provjerene lokalne veterinare kako ne biste bili u panici ako vam zatreba.

Što uzeti na putovanje

Ako putujete automobilom, za svog psa uzmite ili dovoljno veliki kavez ili pojas s kojim ćete ga osigurati. Koristite li kavez, mora biti dovoljno velik da se pas u njemu može ustati, leći i okrenuti. Putujete li bez kaveza, zaštitite sjedala s odgovarajućim prostirkama za pse te ga vežite s pojasom iz sigurnosnih razloga.

Ne nosite ogromne količine hrane. Dovoljno je uzeti količinu za nekoliko dana, a ostatak kupite kada stignete na destinaciju.

Naravno, ne zaboravite putovnicu, ogrlicu (poželjno s privjeskom na kojem je vaš kontakt broj ukoliko se izgubi), povodac, vrećice za izmet, zdjelice za hranu i vodu, njegove omiljene igračke i krevet kako bi se što više osjećao opušteno.

Želite li se dodatno osigurati, uz savjetovanje s veterinarom, pripremite malu kutiju za prvu pomoć u koju možete staviti dezinfekcijsku i antibiotsku mast, toplomjer, otopinu za čišćenje uha, aspirin za pse, vodikov peroksid, aktivni ugljen, otopinu za ispiranje očiju, lijekove protiv proljeva, lijekove za alergiju te lijekove za ublažavanje svraba.

Vrijeme je za kupanje: Ovo su plaže na kojima su psi poželjni
Vrijeme je za kupanje: Ovo su plaže na kojima su psi poželjni

Što još trebate znati

1. Ne dozvoljavajte svom ljubimcu da za vrijeme vožnje ima glavu izvan prozora. Vrlo lako može doći do ozljede očiju ili ušiju.

2. Ne ostavljajte psa ni trenutka zaključanog u automobilu. Automobil u kratkom vremenu postaje 'pećnica' te vrlo lako može doći do toplinskog udara. Prije puta svakako rashladite automobil kako bi putovanje bilo ugodno.

3. Ne hranite ljubimca netom prije putovanja niti za vrijeme vožnje kako ne bi došlo do povraćanja. Najbolje ga je minimalno nahraniti 3-4 sata prije putovanja. Ako je put duži, ne zaboravite stati na odmorište kako bi se vaš ljubimac protegnuo, obavio nuždu i popio vode.

4. Ako mislite da vaš ljubimac neće put dobro podnijeti, savjetujte se s veterinarom oko uzimanja tableta protiv povraćanja kako bi put bio što manje stresan.

Sretan put!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.