Obavijesti

Viral

Komentari 9

Kupili dom iz snova, uskoro su počeli primati sablasna pisma...

Kupili dom iz snova, uskoro su počeli primati sablasna pisma...
1

Sretan sam što ih znam sada i što ste mi doveli mladu krv. Kuća jedva čeka da se uselite u nju. Prošlo je toliko godina otkako mlada krv nije vladala njezinim hodnicima, pisalo je u pismu "Motritelja"

VIDEO

"Da ima grob, došla bih mu, zapalila svijeću. I rekla bih mu: Sine, čekaj me. Živa ne mogu k tebi na nebo." 
Pročitaj priče nestalih u Domovinskom ratu.

Bračni par kupio je kuću iz snova u Westfieldu u New Jerseyju 2014. godine. Kuća na adresi 657 Bulevaru imala je šest spavaćih soba, a Maria i Derek Broaddus nisu mogli dočekati da u nju usele zajedno sa svojom djecom. 

Prvo su ju odlučili preurediti i doveli su brojne majstore kako bi ju prilagodili svojim potrebama. Tada su se počele događati čudne stvari. Zbog toga peteročlana obitelj nikada nije uspjela uživati u kući koju su platiti 1,3 milijuna dolara. 

Derek je jedne večeri ostao nakon što su majstori otišli i sam krenuo raditi na kući. Tada je primijetio pismo u sandučiću. Na omotnici je pisalo samo "Novom vlasniku", a unutra je bilo natipkano pismo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Kuću nadziremo desetljećima' 

- Dragi susjedi na 657 Bulevaru, dobrodošli. Ova adresa je već desetljećima predmet promatranja moje obitelji. Moj djed ju je gledao u 1920-ima, a otac u 1960-ima. Sada je došlo i moje vrijeme. Znate li povijest ove kuće? Znate li što leži unutar zidova 657 Bulevara? Zašto ste vi ovdje? Saznat ću - pisalo je u jezivom pismu. 

Misteriozni pisac otkrio je da je već počeo nadzirati kuću i iznosio detalje koje je primijetio o obitelji zadnjih nekoliko dana. 

- Vidim da ste ju preplavili majstorima tako da biste ju mogli uništiti. Ah, loš potez. Ne želite da kuća bude nesretna - pisalo je, a zatim je zahtijevao od obitelji da kuću "ispune mladom krvlju", odnosno svojom djecom, piše The Mirror. 

- Jednom kad naučim njihova imena, moći ću ih zvati i privući k sebi - pisalo je. 

Pisma dolazila jedno za drugim 

Na omotnici nije bilo povratne adrese. Jedino što je pisalo na njoj je "Motritelj". 

- Tko sam ja? Kraj kuće prođu stotine automobila svaki dan. Možda sam u jednom. Pogledajte u sve prozore koje vidite iz kuće. Možda sam iza jednog. Pogledajte sve ljude koji prođu kaj kuće. Možda sam ja jedan od njih - završavalo je pismo. 

Nakon što je pročitao pismo, Derek je ugasio sva svjetla u kući i pozvao policiju. Kasnije te večeri bračni par poslao je poruku Andrei i Johnu Woodsu, prijašnjim vlasnicima kuće.

Andrea je odgovorila idući dan i rekla da su i oni primali jeziva pisma, ali samo kad su se uselili. Kasnije su prestala. Zadnjih 23 godine koliko su živjeli u njoj nisu doživjeli ništa slično. 

Obitelj se ponadala da će njihov slučaj biti isti takav. No, Maria je nakon nekoliko tjedana u sandučiću opet pronašla pismo. 

U njemu se Motritelj pohvalio da je naučio sva njihova imena, uključujući i imena djece. 

'Doveli ste mi mladu krv' 

- Sretan sam što ih znam sada i što ste mi doveli mladu krv. Kuća jedva čeka da se uselite u nju. Prošlo je toliko godina otkako mlada krv nije vladala njezinim hodnicima. Jeste li već otkrili njezine tajne? - pisalo je. 

- Hoće li se mlada krv igrati u podrumu? Ili ih je strah same ići dolje? Mene bi bilo jako strah da sam na njihovom mjestu. Daleko je od ostatka kuće. Ako ste na katu, nećete ih ni čuti da vrište. A tko će biti u spavaćoj sobi okrenutoj prema ulici? Znat ću čim se uselite. Pomoći će mi da znam tko je gdje. Lakše ću planirati - pisao je Motritelj. 

To pismo ih je toliko prestrašilo da više nisu htjeli djecu dovoditi u kuću. Odlučili su da se neće useliti. Pokušali su prodati kuću, ali nisu imali sreće pa su pronašli samo podstanare. Stanarina koju su dobivali nije uspjela pokriti hipoteku. 

'Toliko vremena smo izgubili...' 

Vratili su se nakon dvije i pol godine u nadi da je Motritelj odustao i bio izvan njihovih života. No, on se ponovno javio... 

Četiri godine nakon što su počela dolaziti pisma, Derek je puknuo i izašao u javnost s njihovom pričom. 

- Bio sam depresivan, to je bilo kao rak. Ponekad bih se budio usred noći i razmišljao što bi bilo da se nikada nismo uselili ovdje. Izgubili smo nekoliko zajedničkih i lijepih Božića, takve stvari nećemo dobiti natrag - rekao je za The Cut. 

Ni policija ni obitelj i dalje ne znaju tko im šalje jeziva pisma... 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković