Obavijesti

Viral

Komentari 100

Legendi je rođendan: Sve što niste znali o Chucku Norrisu

Legendi je rođendan: Sve što niste znali o Chucku Norrisu
1

Legendarni glumac i majstor borilačkih vještina danas slavi svoj 75. rođendan. Svojim je djelovanjem na raznim poljima inspirirao generacije, a ovo su neke od najzanimljivijih činjenica o njemu...

VIDEO

Bio je u vojsci

Nakon što je završio srednju školu, Chuck Norris se pridružio zračnim snagama SAD-a. Kasnije je služio kao glasnogovornik Administracije veterana SAD-a te se aktivno zalagao za prava veterana ozlijeđenih u ratu. Godine 2007. Norris je proglašen počasnim marincem.

Njegovo pravo ime je...

Carlos ili da budemo u potpunosti točno - Carlos Ray Norris. Kasnije je ime promijenio u Chuck Norris. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Impresivna borilačka karijera

Chuck Norris je prvi zapadnjak koji je uspio doći do 8. stupnja (dana) crnog pojasa velikog majstora u taekwondou. Kasnije je osmislio svoju borilačku vještinu 'Chun Kuk Do'. 

Izgubio je samo dvije borbe

Svi oni vicevi i šale o Chucku su gotovo pa istinite. Naime, Norris nije izgubio ni jednu borbu još od 1968. godine. U borilačkoj je karijeri ostvario nevjerojatnih 168 pobjeda, 10 izjednačenih borbi te dva poraza. 

Odrastao je u problematičnoj obitelji

Kao polu-Irac, polu-Indijanac koji nije volio sport, Chuck Norris je od najmanjih nogu bio 'na piku' nasilnicima u osnovnoj školi. Kada je imao 16 godina, roditelju su mu se razveli. Otac mu je bio ovisnik u alkoholu, a obitelj je cijelo vrijeme bila u ogromnim dugovima. Posramljen time, Norris je postao introvert koji je izbjegavao društvo kada god je to bilo moguće. 

Posvećeni je kršćanin

Chuck Norris je autor nekoliko knjiga s kršćanskom tematikom, a pojavio se i u nekoliko TV reklama u kojima je promovirao važnost molitve u školama i u borbi protiv droge. Snažno se zalaže protiv istospolnih brakova. 

Politički je aktivan 

Poznati glumac već godinama donira novac Republikancima te javno podržava njihove kandidate. Nezadovoljan Obaminom administarcijom podržao je inicijativu za izlazak Teksasa iz Sjedinjenih američkih država

Dva braka i afera

Dianne Holechek za Norrisa se udala 1958. godine. Pet godina kasnije rodio im se prvi sin. Godinu kasnije, 1964-e, rodila mu se kći Dona koja je bila plod izvanbračne afere. Još godinu kasnije dobio je još jednog sina s Dianne. Norris i Holechek razveli su se 1988. godine nakon 30 godina braka. 

Deset godina kasnije Chuck je ušao u brak s bivšim modelom Genom O'Kelley koja je 23 godine mlađša od njega. Ona mu je 2001. godine rodila blizance. 

Tek 2004. godine Norris je progovorio o svojoj izvanbračnoj kćeri. Objasnio je da je ona saznala tko joj je otac kada je navršila 16 godina, a s 26 mu se odlučila javiti pismom. Čim su se vidjeli uživo, ispričao je Norris medijima, znao je da mu je to sigurno kći. 

Snimio gotovo 40 filmova

Chuck Norris je u životu glumio u nekoliko desetaka filmova, a slavnog Teksaškog rangera snimio je zapravo na zalasku glumačke karijere. U zadnjih 11 godina imao je samo jednu ulogu i to u The Expandables 2. 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi
POGLEDAJTE VIDEO

Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi

Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini...