Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Leš misterioznog 'čudovišta' Rusima je utjerao jezu u kosti

None Foto:

Ogroman, smrdljivi leš nasukan na obali pronašlo je lokalno stavovništvo ruskog poluotoka Kamčatke. Neki od njih idu toliko daleko da kažu da leš pripada vunastom mamutu koji su, dakako, davno izumrli.

Misteriozno 'dlakavo morsko čudovište' nasukalo se na istočnim obalama Rusije, piše Daily Mail. Lokalno stanovništvo, koje je našlo 'čudovište' nije moglo identificirati o kojoj se vrsti radi pa apeliraju na znanstvenike da istraže cijeli slučaj. 

Truplo sive boje koje izgleda kao da ima krzno 'veće je od tri čovjeka', a lokalnom je stanovništvu iz sela Pakhachi u kosti utjeralo strah i jezu. Lokalci nisu mogli identificirati glavu ili poziciju očiju, a kako to točno izgleda najbolje je da pogledate sami:

Teorije očevidaca su različite, a neki spekuliraju da bi se moglo raditi o truplu izumrlog vunenastog mamuta koje je more zbog ljetnih vrućina izbacilo iz permafrosta. 

Svetlana Dyadenko na svojem je Facebooku uz snimku napisala kako ju najviše fascinira dlakavost trupla te se zapitala radi li se o neko drevnoj životinji koja je davno izumrla. 

- Voljela bih da znanstvenici istraže ovu enigmu koju je ocean izbacio ispred nas, zaključila je. 

Ovo, dakako, nije prvi slučaj da je more izbacilo truplo za koje su laici brzo zaključili kako se radi o 'morskom čudovištu', da bi na kraju ispalo da se radi o nekoj od vrlo poznatih životinjskih vrsta koju je izobličilo truljenje u moru. 

Komentari (18)
  • Bunda Vlatke Pokos?

    16. 8. 2018,   07:41
  • Gore je tako hladno da i lignje imaju krzno.

    16. 8. 2018,   08:32
  • Ne mogu pogledati video...

    16. 8. 2018,   08:02