Obavijesti

Viral

Komentari 11

Lipicanac Tulipan Toplica iz đakovačke ergele voli pilates

Lipicanac Tulipan Toplica iz đakovačke ergele voli pilates
6

Pastusi su mirniji, a njihove su družice katkad tvrdoglave, pa kad nešto neće, onda - neće. Tulipan je zaigran i za kocku šećera veselo je istrčao te se izigrao loptom

VIDEO

Ovdje u pastuharnici je 40-ak pastuha te jedna ždrebica. I nikog od njih ne zanima lopta, iako svatko od njih ima svoje igre koje ih zanimaju. Naravno, u slobodno vrijeme, jer se s njima svaki dan radi kako bi bili što bolji ili najbolji, što oni i jesu. O tome svjedoči samo dio pehara i priznanja u hodniku upravne zgrade.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:18

Kazuje nam to jahačica Katarina Ćorić (22), koja jaše od svoje sedme godine, dok miluje Tulipana Toplicu, pastuha Državne ergele lipicanaca Đakovo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tulipan Toplica jednostavno uživa igrati se loptom za pilates.

- Slučajno sam primijetila njegovo zanimanje za loptu. I mene je iznenadio, mada sam s njim svaki dan otkad je došao k nama u Đakovo iz staja matičnog stada lipicanaca u Ivandvoru - kaže Katarina. Svi u ergeli znaju svoj posao, dodaje.

- Ali vrhunac zadovoljstva je kad ih nešto naučimo i kad to pokažemo drugima. To su nevjerojatne životinje, imaju osjećaje, poput nas ljudi. Nekad im se ne da nešto raditi, uhvati ih fjaka, samo bi po cijeli dan stajali i ništa ne bi radili.

Pokretanje videa...

01:29

Takav je i Tulipan, kojeg od milja zovem Daso. Na taj se nadimak rado odaziva - nasmijala se Katarina.

Za njega kaže da je potkupljiv.

- Ako mu se nešto ne da raditi, pustim ga jedno vrijeme, ali mu tad ne dam kocku šećera. Onda odlazi onomu koga god vidi u nadi da će dobiti slatkiš. Ali ja prije popustim nego što on pokaže volju za radom i nagradim ga jer znam da će to opravdati - kaže Katarina, kojoj s konjima pomaže sestra Ivna (24).

Tulipan je, dok smo bili u jahaonici, isprva bio znatiželjan, htio je vidjeti što u drugoj prostoriji rade majstori koji su montirali dizalo, pa je otišao do zrcala i ogledao se. Lopta ga u tom trenu nije zanimala, ali je kocka šećera učinila “čudo”. Htio je loptu zagristi zubima. Nakon igre istrčao je nekoliko krugova u jahaonici, pokazujući svu svoju snagu i ljepotu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse