Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mama natjerala sinove da 7 km nose natpis: 'Bili smo zločesti'

Dječaci su zbog neprimjerenog ponašanja izbačeni iz školskog autobusa pa ih je majka kaznila na primjeren način, morali su pješačiti do škole. Ipak, majku s prozvali jer je kaznu objavila na Facebooku

Dvojica dječaka 'nastradala' su nakon što ih je, zbog neprimjernog ponašanja, vozač školskog autobusa izbacio iz vozila, a njihova majka primila poziv iz škole. Za kaznu ih je natjerala da put od kuće do škole u kanadskom mjestu Harrow u Ontariju dug 7 kilometara propješače noseći karton s natpisom 'Bili smo bezobrazni prema vozaču autobusa i zato nas je mama natjerala da hodamo'. 

Ljutita majka put je propješačila zajedno s dječacima i njihove fotografije objavila na društvenoj mreži. Reakcije koje je primila bile su raznolike, no lokalna udruga za pomoć djeci pobunila se - ne zbog načina kazne - već zbog toga što je majka fotografiju kažnjenih dječaka objavila na Facebooku, koje je podijelilo više od 38.000 ljudi, objavio CBC News

- Prešli su granicu! Jutros smo propješačili 7 kilometara da im pokažem kako će im izgledati svakodnevica ako ih nastave zbog lošeg ponašanja izbacivati iz autobusa. Put smo prešli za dva sata - napisala je majka u objavi prošlog utorka. 

Foto: Facebook/Great danes "Von Unterwein"

Ženu je kontaktirao i lokalni CBC kojemu je ispričala da je stariji sin naučio lekciju, dok je mlađi morao hodati i drugog dana. Tu kaznu nije objavila na Facebooku. Tvrdi da je nakon objave primila i nekoliko prijetnji pa se obratila društvu za zaštitu djece kako bi ispričala svoju stranu priče. Iz udruge Children's Aid Society nisu htjeli potvrditi niti opovrgnuti tu informaciju. 

- Natjerati dječake da hodaju do škole da bi im se pokazala logična posljedica lošeg ponašanja može biti razumna kazna, sve dok nije ugrožena njihova sigurnost, što ovdje nije slučaj. Ali prosramiti ih tako javno na društvenoj mreži nije konstruktivno - kazala je ravnateljica CAS-a. 

Komentari (74)
  • Tak i treba. Sjećam se kad smo ko klinci išli na Mladost na plivanje gdje je naravno bilo zabranjeno skakanje, a djeca ko djeca pa nismo mogli odolit. Kazna su naravno bili sklekovi i morao si nosit tablu na kojoj je pisalo" ZABRANJENO SKAKANJE". Sad kad se sjetim prava je to kazna bila.

    13. 3. 2018,   07:28
  • svaki roditelj najbolje zna kako kazniti svoju djecu.. samo mi nije jasno zašto se to objavljuje odmah na društvenim mrežama?

    13. 3. 2018,   22:31
  • Primjerena kazna,ali čemu to objaviti na Facebooku....

    13. 3. 2018,   07:42