Obavijesti

Viral

Komentari 3

Tu su i hrvatski ljepotani: 361 zlatni retriver na okupu

Tu su i hrvatski ljepotani: 361 zlatni retriver na okupu
8

U Škotskoj se više od 10 godina okupljaju vlasnici zlatnih retrivera sa svojim psima pokraj ostataka dvorca u kojem su na svijet došli prvi štenci ove pasmine. Ove godine su ondje stigli i zlatni retriveri iz Hrvatske

VIDEO

Od 2006. svake godine u Škotskoj se vlasnici zlatnih retrivera okupljaju u Škotskoj, kraj ostataka dvorca Guisachan. Ondje je sredinom 19. stoljeća uzgojen i rođen prvi zlatni retriver u povijesti. Ove godine su ondje stigli i zlatni retriveri iz Hrvatske. Doputovale su u Škotsku jedna odrasla ženka i mužjak i dva šteneta stara šest mjeseci.

Red je da se ovim aktualnim i budućim šampionima u ljepoti navedu i puna imena: Glamour Shine No One Like Me, poznata kao Nika, uzgoj i vlasništvo Marijana Račić te Blondilex Ramona znana kao Ramona, uzgoj i vlasništvo Dijane Tomašegović Tomić. Tu je i odrasla ženka Glamour Shine Just Shut Up And Kiss Me, znana kao Jenny, uzgoj i vlasništvo Marijane Račić, te odrasli mužjak, tri i pol godine stari međunarodni šampion Blondilex Braveheart, uzgoj i vlasništvo Dijane Tomašegović Tomić.

5
| Foto: Dijana Tomašegović Tomić

- Bilo je fantastično biti dijelom ovog događaja, na kojem se okupio čak 361 zlatni retriver, poručila je Marijana Račić. 
Svi su ovi retriveri potom pozirali pred ruševinama dvorca u kojem je začeta njihova pasmina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A na pitanje kako su, nakon poziranja za milijenijsku fotografiju bez vlasnika, znali doći do svojih pasa i pronaći ih u toj rekordnoj skupini nevjerojatno stabilnih i pametnih životinja, Marijana i Dijana odgovoraju: Ne biste vjerovali, ali  mi znamo prepoznati svoje pse! 

U sklopu festivala održana je i izložba, a na njoj je bilo i smijeha, kaže Dijana Tomašegović Tomić:

- U sklopu izložbe je parada šampiona. Svaki učesnik dobije krasnu rozetu, oko ogromnog ringa je puno publike i onda voditelj glasno najavi psa po imenu. Ti utrčiš s njim, napraviš počasni krug, postaviš ga u stav i još jedan krug dok ti svi plješću. U međuvremenu taj voditelj čita rezultate psa (šampionate, BIS plasmane, plasmane u grupi, radne ispite itd.) i na koncu treba reći tko je vlasnik psa. I tako smo došli na red Bronco i ja. Sve je bilo super dok voditelj nije probao izgovoriti moja prezimena. Nakon par minuta borbe, rekao je: 'Owned by this lady' i pokazao rukom na mene! Svi smo se nasmijali do suza.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi
POGLEDAJTE VIDEO

Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi

Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini...