Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mislila da ga je spasila: 'To nije mačka, odmah ga izbacite van'

None Foto: screenshot/ 3

Žena je mislila da je spasila nečijeg mačka. Bio je velik i glasan, izgledao je dobro nahranjeno i sklonila ga je s ulice da ga psi ne napadnu. No, nakon što je prenoćio u kući, shvatila je da je 'mica maca' zapravo ris

Žena iz Richmonda u SAD-u objavila je na Craigslistu, svojevrsnoj američkoj stranici za oglašavanje, da je u svom dvorištu pronašla veliku mačku koju je unijela u kuću jer je izgledala "preveliko i zdravo za lutalicu". Bojala se da lokalni psi, koji ponekad pobjegnu iz svojih dvorišta, ne napadnu mačku. 

- Jako je debela i ima male linije i točkice po nogama i bijele točke na ušima. Jedino što izgleda "krivo" je što nema rep, ali to nije toliko neuobičajeno - napisala je u oglasu. 

Foto: screenshot/

- Jako je glasa (i zločest!!). Mislim da je riječ o Main Coon vrsti ili mješancu bengalske mačke jer je jako velik i bucmast. Na fotografijama od sinoć izgleda svijetlosmeđe, ali je zapravo sivkaste boje. Jako je gladan. Molim vas, ako vlasnik vidi ovo, da mi se odmah javi. Ne mogu ga zadržati u kući jer, koliko god je sladak, on je lud i ekstremno agresivan - objasnila je. 

Nakon što su ljudi vidjeli njezin oglas, mnogo njih joj je poslalo poruku da je mačka zapravo ris i upozorili ju da ga odmah vrati u divljinu. Šokirana svojom pogreškom, ubrzo je u svojoj objavi zahvalila na upozorenju, ali i dodala da je ris urinirao po cijeloj kući. 

Foto: screenshot/

- Hvala svima što ste mi rekli da je to zapravo ris. Nije ni čudo što je bio tako mrzovoljan, pa otela sam ga! - napisala je i dodala kako nije iz Amerike i da nikada nije ni čula za risa. Mislila je da su divlje mačke puno veće. 

- Uglavnom, drago mi je da je on u redu i da nije izgubljena mačka. Već sam ga vratila tamo gdje sam ga i pronašla. Ja sam u redu, nemam ni ugriza ni ogrebotina - napisala je. 

Komentari (41)
  • Prije će biti da je to nečiji ris mezimac pobjegao od vlasnika. Divlji ris (osim bijesan) ne bi se dao uloviti i unijeti u kuću ni u ludilu.

    29. 5. 2019,   08:39
  • kako ga je uopce uhvatila i unijela u kucu?! kad je to divlja agresivna zivotinja.

    29. 5. 2019,   08:33
  • i ja sam sada ris, kada vidim kako me admin kažnjava žutima i briše komentare.

    29. 5. 2019,   09:19