Obavijesti

Viral

Komentari 18

Misteriozan zvuk dopire s dna oceana: Vojska istražuje slučaj

Misteriozan zvuk dopire s dna oceana: Vojska istražuje slučaj
1

DOLAZI KRAKEN? Stanovnike izoliranog naselja u Kanadi već mjesecima muči zvuk koji opisuju kao šum, 'bip', i 'ping', a čini im se i da morski sisavci i druge divlje životinje bježe od njega...

VIDEO

Ako vjerujete u čudovišta poput Krakena i volite teorije zavjere ovo je prava priča za vas. Naime, kanadska vojska istražuje čudni zvuk koji dolazi s morskog dna blizu udaljene arktičke ispostave. Poslali su posadu da istraži misteriozni zvuk koji, čini se, dolazi s dna oceana, piše Vintage News.

Kako javlja CBS News, stanovnici naselja u Iglooliku cijelo ljeto čuju buku kojoj nikako ne mogu pronaći izvor. 

Zvuk koji ih muči već mjesecima opisuju kao šum, 'bip', i 'ping'. U studenom područje je senzorom pretražio vojni zrakoplov, ali nije pronašao ništa neobično. Glasnogovornica je izjavila da trenutno nikakve druge istrage nisu u planu.

Tijekom toplijih mjeseci u ovoj rijetko naseljenoj regiji obitavaju morski sisavci koje često lovi lokalno stanovništvo. Stanovnici su i prijavili zvuk te dodaju kako se čini da tjera divljač. Ljudi koji su posjetili područje na privatnim jahtama su također prijavili zvuk. Čini se da se može čuti blizu površine mora, te kroz trup brodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

CBS dalje izvještava da njihovi novinari nisu čuli zvuk, ali da su pronašli nekoliko teorija o porijeklu samog zvuka: prva teorija je da je kriva rudarska kompanija Baffinland Iron Mines Corporation, zbog prekomjernog korištenja sonara u potrazi za plinom i naftom. Kompanija je za CBS izjavila da trenutno ne koriste nikakvu podvodnu opremu.

Druga je teorija da Greenpeace namjerno plaši životinje sonarom, kako ih Inuiti ne bi lovili. Njihov Greenpeacea zanijekao je optužbe i potvrdio da Greenpeace poštuje prava naroda Inuit da love na tom području.

Kanadsko ministarstvo obrane nije isključilo da bi podmornice mogle biti izvor zvuka, ali to je malo vjerojatno. Igloolik je blizu vojne baze, pa ako najviše volite teorije zavjere vezane uz vojsku, onda možda tu i ima nešto.

To nije prvi čudan zvuk kojeg je kanadska vlada morala istraživati. Godinama se prijavljuje "windsorski šum ", koji muči stanovnike Windsora u Ontariju. Do dana današnjeg nije otkriven izvor zvuka.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse