Obavijesti

Viral

Komentari 31

Misteriozni praskovi: 'Osjetila sam kako se zemlja zatresla...'

Misteriozni praskovi: 'Osjetila sam  kako se zemlja zatresla...'
2

U zadnjih godinu dana prijavljeno je 64 slučaja glasnog praska za kojeg nitko ne može pronaći uzrok. Brojne teorije su se razvile, no stručnjaci niti jednu ne mogu potvrditi.

VIDEO

Misteriozni prasak čuo se već 64 (zabilježena) puta u posljednjih godinu dana i to u cijelom svijetu. Najčešće se pojavljivao na istočnoj obali SAD-a, no čulo ih se od Bliskog Istoka pa do Australije.

Stručnjaci ne znaju što je uzrok zastrašujućeg zvuka, no teorije su razne - od Leonida, odnosno kiše meteora do supersoničnih letjelica, prenosi Oddity Central.

Najnoviji slučaj "Bama booma", kako su ga stručnjaci nazvali, pojavio se u američkoj saveznoj državi Alabami 14. studenog. Zvuk je bio toliko glasan i jak da je zatresao brojne kuće. Stručnjaci nisu uspjeli otkriti uzrok, no isključili su mogućnost eksplozije jer nigdje nisu pronašli požar, ostatke ili čak miris koji bi uputio na nju. Radari nisu locirali potrese - ništa neobično nije se dogodilo osim neobičnog zvuka. 

Četiri dana ranije, slična stvar dogodila se u Australiji. No, zvuk je ovdje popratio i plavi meteor koji se istovremeno pojavio na nebu

- Postajao je sve veći i veći, a onda se pojavio i veliki bljesak na nebu, kao da je zaiskrio. Parkirala sam auto i čula dvije glasne eksplozije, u razmaku od možda sekunde i onda je nebo ponovno zasvijetlilo. Osjetila sam kako se zemlja dva puta zatresla - izjavila je stanovnica lokalnim medijima. 

Iz NASA-e su izjavili kako nije moguće da eksplozije uzrokuju Leonidi, no kako bi mogla biti riječ o bolidu - meteoru velika sjaja koji izgleda kao vatrena kugla. Njegova pojava popraćena je pucketavim zvukom, a ponekad može izgorjeti u atmosferi. 

meteor

"Bam Boom" mnogima je dao inspiraciju za nove teorije zavjere. Neki tako smatraju da izvanzemaljci napokon dolaze, a u prilog tome ide i plava svjetlost koja se pojavila uz prasak. Drugi pak tvrde kako u vojnoj bazi Red Stone u sjevernoj Alabami testiraju nove bombe kako bi se mogli obraniti od napada Sjeverne Koreje

No, jak prasak inspirirao je i kantautora Treya Cochrana da napiše pjesmu o misterioznoj pojavi. 

 

                                                                                                            

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.
Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'
NEKI PIŠU DA JE SLADAK...

Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'

Dobro došli na moj službeni TikTok profil! Moji mlađi suradnici često mi govore da je vrijeme za priključenje novim komunikacijskim tehnologijama, poručio je Plenković u uvodnom videu...