Obavijesti

Viral

Komentari 8

Misteriozni val samoubojstava 'ubija' selo, oni krive - demone

Misteriozni val samoubojstava 'ubija' selo, oni krive - demone
1

Od početka godine u jednom je Indijskom selu zabilježeno čak 80 samoubojstava. Lokalno i praznovjerno stanovništvo krivi demone, a stručnjaci kažu da su uzrok tomu najvjerojatnije pesticidi...

VIDEO

Selo Bodi u okrugu Khargone broji 320 obitelji, a svaka od njih od početka je godine izgubila barem jednog člana šire obitelji. Objavio je to Rajendra Sisodiya, nanovo izabrani predstavnik sela, koji je iznimno zabrinut za svoju zajednicu. Naime, u selu je samo od početka ove godine samoubojstvo počinilo 80 ljudi, a ta će se brojka u narednim mjesecima sigurno i povećati, piše RT

Čak je i Sisodiya preuzeo čelnu poziciju u selu nakon što si je njegov prethodnik život oduzeo vješanjem. Njegovi brat i majka također su počinili samoubojstvo. 

U Badiju inače živi oko 2500 ljudi, a u prošla dva desetljeća ruku je na sebe diglo ukupno 350 ljudi. Stanje se drastično pogoršalo u razdoblju od početka siječnja do kraja ožujka ove godine. 

Sisodiya je uvjeren kako je za val samoubojstva kriva 'prisutnost demona', na stručnjaci ukazuju na problem prekomjernog korištenja pesticida koji uzrokuju depresiju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dr. Srikanth Reddy je za The Times of India objasnio da samoubojstva najvjerojatnije uzrokuje depresija i šizofrene epizode koje uzrokuju upravo pesticidi. 

- Depresija nije nešto što ljudi u ovim krajevima znaju prepoznati. Kada ne mogu pronaći razloge za ovakve probleme, najčešće ih povezuju s prisutnošću demona, izjavio je Reddy. 

- Prije nekoliko godina u Kini je provedeno istraživanje u selu s nevjerojatno visokom stopom samoubojstava. Znanstvenici su tada otkrili da su poljoprivrednici koristili insekticide koji su sadržavali organofosfate koji su pak vrlo otrovni i izazivaju depresivna stanja uma, objasnio je. 

Zajednica je pokušala stati na kraj valu samoubojstava zabranom alkohola, no seljaci su onda jednostavno odlazili u okolna mjesta. Okrug Khorgone inače se nalazi na listi 250 najnazadnijih regija u Indiji

Zanimljivo, sa sličnim se problemom trenutno suočava zajednica na sjeveru Ontarija u Kanadi. Od rujna je tamo samoubojstvo počinilo stotinjak ljudi, a najmađa žrtva imala je samo 11 godina. Zbog toga je na snazi već mjesecima izvanredno stanje. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.