Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Moj konj Kasper i ja jurimo šumama čak do 60 km na sat'

None Foto: Robert Anic/PIXSELL 22

Kasper je ženin konj i ona ga je utrenirala. Jednog dana pokazivao sam joj put po park šumi Dotrščina i navikao je trčati uz mene na biciklu. Tako idemo i na Medvednicu, kaže Krešimir Hrčka

Malo je reći da su šetači iznenađeni kad kraj njih projure Krešimir Hrčka (35), 8-godišnji konj Kasper i 8-godišnji doberman Zen sa zagrebačkog Žutog brijega. U svojoj svakodnevnoj rutini u prirodi kastrat galopira bez sedla te drži tempo uz Krešimira na biciklu. Drži ga na uzdama te je uvijek jednim dijelom vezan za njega, a toliko se dobro poznaju da uz samo jednu riječ konj mijenja smjer i trči uz ili iza Krešimira.

- Kasper je ženin konj i ona ga je utrenirala. Jednog dana pokazivao sam joj put po park šumi Dotrščina i navikao je trčati uz mene na biciklu. Tako idemo i na Medvednicu, a znamo juriti i do 60 kilometara na sat - kaže Krešimir. Dodao je kako je Kasper izrazito pitom konj te da je nježan prema ljudima. Nakon svake trke čeka ga i poslastica, a najviše voli mrkve i jabuke.

 

Komentari (20)
  • Konji su plemenite i predivne zivotinje. :)

    17. 3. 2019,   14:18
  • Ovaj Kasper je premršav!!! Odnosno nije dobro uhranjen. Ako tako trči s njim i vježba to je odlično, ali mora dobiti koju kilicu! 🤨

    17. 3. 2019,   20:44
  • Koji glupi kometari, čovjek volimživotine a konj je toliko brutalno plemenita i velika životinja da je to strašno,. Znam da većina vaš koji bacate glupe komentare nije u životu vidla konja pa ne zna koliko je to velika i snažna životinja.

    17. 3. 2019,   20:04