Obavijesti

Viral

Komentari 4

Morske kornjače na oporavku u Puli: Uskoro će nazad u more

Morske kornjače na oporavku u Puli: Uskoro će nazad u more
9

Novu šansu u morskim dubinama potražit će kornjače; Stela, Rada, Cuki, Mimi, Neven i Marinela. U Centru ove godine ostaju tri kornjače Lunga, Tylago i Rafael

VIDEO

Šest kornjača koje su trenutno na oporavku u pulskom Centru za oporavak morskih kornjača "Aquarium" uskoro čeka odlazak na slobodu, u more. Novu šansu u morskim dubinama potražit će kornjače; Stela, Rada, Cuki, Mimi, Neven i Marinela.

- Uvijek nam je drago kada se kornjače oporave i vrate u prirodno stanište. Imale su raznih problema, od pothlađivanja do brojnih ozljeda. Najveća kornjača koja ove godine došla u Centar također će biti vraćena u more. To je naša Mimi kojoj je duljina oklopa čak 70 centimetara, a teška je 42 kilograma. Mimi se odlično oporavila i jedva čeka ponovno zaplivati - kazala je Karin Gobić, biologinja. Mimi je dovedena prošli mjesec uz sumnju da je pothlađena. Ustanovljeno je da je kornjača zdrava, te je očišćena od rakova koji su bili na njezinom oklopu.

POGLEDAJTE GALERIJU:

9
| Foto: Dusko Marusic/PIXSELL, Reuters

Tu su još i Stela koja je stigla u prosincu prošle godine, a pronađena je u uvali Rovenskoj na otoku Lošinju. Bila je pothlađena, letargična te nije imala apetita. Pri dolasku u Centar, Steli je procijenjena starost oko 25 godina i izmjerena težina 42,1 kilograma, Rada je pronađena u Parku Prirode Telašćica kako bespomoćno pluta na površini mora. U Centar je dovedena u travnju gdje joj je ustanovljeno sporije disanje. Teži oko 40 kilograma i stara je oko 30 godina. 

Cuki je u ožujku došao iz Medulina gdje je pronađen upleten u koćarsku mrežu, Neven je malena glavata želva koja teži svega tri kilograma, a njegova procijenjena starost je četiri godine. Također je pronađen zapleten u mrežu. Marinela je jedna od najmanjih štićenika Centra koja teži svega dva kilograma, a starost joj je procijenjena na oko tri godine. Kao Neven i Cuki, pronađena je upletena u koćarsku mrežu.

U Centru ove godine ostaju tri kornjače; Lunga koja je pristigla u Centar zbog teške ozljede donje čeljusti uzrokovane udarcem broda; Tylago stigao zbog pothlađenja a ima i staru ozljedu gornjeg dijela oklopa i deformacija kralježnice, te Rafael sa samo jednom kilom težine i dvije godine starosti, Rafael je izgubio desnu peraju zbog frakture kosti tijekom uplitanja u konop. Prevezen je s Korčule.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.