Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Na 'Fejsu' prodali kćer za 500 krava, dva auta i 65.000 kuna

None Foto: Facebook

Djevojku su stavili na aukciju, a najdarežljiviji je bio jedan moćni biznismen koji je nagradu predao ocu tinejdžerice. Po kratkom postupku uslijedila je svadba - već 3. studenog...

Djevojku (17) iz Južnog Sudana prodali su na Facebooku kao djevicu za 500 krava, tri luksuzna automobila i 10.000 dolara (65.000 kuna). Njenu fotografiji na tu društvenu mrežu stavili su 25. listopada uz napomenu da će mlada pripasti onome tko da najbolju ponudu.

Najdarežljiviji je bio jedan moćni biznismen koji je nagradu predao ocu tinejdžerice. Po kratkom postupku uslijedila je svadba - već 3. studenog, javlja Daily Mail.

Fotografije s vjenčanja kružile su društvenim mrežama, a neki su već djevojku počeli nazivati "najskupljom ženom u Južnom Sudanu". Ministar informiranja Taban Abel kaže da se "skupa mlada" skriva negdje u glavnom gradu Jubi, ali nije htio iznositi nikakve druge detalje.

Strahuje se da bi njena aukcija potaknuti i druge obitelji na prodaju svojih kćeri, unuka, rođakinja...

- Prodati djevojku za brak preko društvene mreže? Pa to je izvan svake pameti, ističu udruge za ljudska prava.

Iz Facebooka su poručili kako su uklonili spornu objavu i blokirali korisnika koji je oglasio prodaju djevojke nakon što su uočili objava krši njihova pravila.

Unatoč činjenici da je sklapanje braka s osobom mlađom od 18 godina u Južnom Sudanu ilegalno, velik broj djevojaka u toj zemlji udaje se prije punoljetnosti. Tome pridonosi i siromaštvo, stalni sukobi, niska razina pismenosti, problemi s edukacijom žena, brojne maloljetničke trudnoće...

Komentari (63)
  • u bem ti kaj je skupa!! ja sam svoju dobil za tri koka kole..i još je donesla posteljinu i forange sa sobom

    15. 11. 2018,   07:32
  • bogami dobra "cijena" 😅😅.. Ovo bi trebao pročitati od Ave tata i više ne bi trebao brinuti za stan i neplaćene račune 😨😨😨

    15. 11. 2018,   07:15
  • Uskoro će i u multi kulti EU ovo "bizarno" postati praksa, jer svoje običaje donose kod nas. Hoćete li i onda smjeti napisati da je to bizarno?

    15. 11. 2018,   07:11