Obavijesti

Viral

Komentari 0

Na konferenciji o psima saznaj kako njegovati psa u starosti

Na konferenciji o psima saznaj kako njegovati psa u starosti
1

U dva dana, u prostoru Nove galerije (Zagrebačka avenija 104) moći će se odslušati 12 predavanja i prezentacija biheviorista, veterinara, kinologa, aktivista i najboljih poznavatelja psećih života

VIDEO

U Zagrebu će se, 10. i 11. studenoga, održati prva konferencija posvećena zaštiti i dobrobiti pasa. Na Real Dog Conference, koja se održava uz medijsku podršku 24sata, će se u dva dana, u prostoru Nove galerije (Zagrebačka avenija 104) moći odslušati 12 predavanja i prezentacija biheviorista, veterinara, kinologa, aktivista i najboljih poznavatelja psećih života, a sve s jasnim ciljem: podizanje svijesti o dobrobiti i zaštiti pasa te širenje znanja o njihovim potrebama kako bi se smanjio broj napuštenih životinja. 
Naravno, jedini put do toga je edukacija uz vrhunske stručnjake. 

U cijeloj Hrvatskoj postoji problem napuštenih pasa (eng. abandoned dogs - oni koji su nekad imali vlasnika) odnosno lutalica (eng. stray dogs - oni rođeni i odrasli na ulici) koji nije njihov problem već naš. Mi smo odgovorni za njih i oni trebaju našu pomoć. To je povod našem okupljanju, poručuju nam organizatori konferencije iz Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo. 

Stručnim predavanjima biheviorista, veterinara te ljudi iz prakse i razmjenom iskustava želimo potaknuti pozitivne promjene i napraviti Hrvatsku boljim mjestom za naše najbolje prijatelje. Teme predavanja su odabrane prema višemjesečnim razgovorima s volonterima i stručnjacima koji se problematikom napuštenih pasa bave dugi niz godina koje pokrivaju sve aspekte dobrobiti pasa - kazala je Dora Perši, iz Udruge Indigo. 

Za najavu konferencije izdvajamo i dvoje predavača te teme njihovih iznimno stručnih i zanimljivih predavanja koja će se moći odslušati. 

- Među predavačima na konferenciji bit će dr. vet. med. Deana Basar, koja će u svom izlaganju dati čitav niz savjeta za starije pse: Kako prepoznati i prihvatiti starost psa, postoji li senilnost psa, kako njegovati kožu, dlaku i usnu šupljinu psa u starijoj dobi, što s udomljavanjem starijih pasa...

Deana Basar je rođena u Zagrebu, gdje završava srednju veterinarsku školu i veterinarski fakultet. Nakon godina rada u maloj praksi, usavršava se u području fizikalne terapije konja i malih životinja, te 2008. otvara“ Centar za rehabilitaciju konja i kućnih ljubimaca Equus vitalis“. Radeći s konjima počela je pomagati i drugim životinjama koje imaju poteškoće u kretanju, a poseban afinitet pokazuje prema psima starije životne dobi, te tako udomljava niz jako starih pasa i pruža im sretne posljednje mjesece pa i godine života. U Centru Equus vitalis pokrenula je projekt „Sijede njuške“, gdje se kroz konzultacije, radionice i druženja pružaju informacije koje mogu poboljšati kvalitetu života ljubimcima, ali i ljudima. 

Na Konferenciji će govornik biti i dr. vet. med. Damir Skok, danas direktor Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba, koja u svom sastavu ima Zoo Zagreb, Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu i Životinjski kutak. No, Damir Skok je bio i dugugodišnji predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza, a u svom predavanju će se ponajprije baviti razvojem skloništa u Dumovcu i planovima za njegovu budućnost, dakle za unapređenje ustanove koja ima ključnu ulogu u zbrinjavanju napuštenih pasa. Osim kao kinološki sudac, uzgajivač i vlasnik više pasmina, Skok je bio aktivan i u Svjetskoj kinološkoj organizaciji (FCI), pa je na Glavnoj skupštini europske sekcije FCI-a 2004. godine izabran za člana Generalnog komiteta europske sekcije FCI-a, te je na tu dužnost ponovno izabran 2008. i 2012.godine, a 2010. godine je postao Dopredsjednik europske sekcije FCI-a. Na toj je funkciji bio do 2016.godine. 


Za vrijeme trajanja konferencije za sve sudionike osigurana je okrijepa i osvježenje, osiguran je i parking.  
Svoje mjesto osigurajte na linku za prijave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Znate li što zapravo znači 'bre'?
NEKOLIKO TEORIJA

Znate li što zapravo znači 'bre'?

Jedna od teorija ide prema tome da 'bre' ima porijeklo iz turskog jezika i da znači 'magare' ili 'budalo'. Druga teorija je da je to skraćena verzija od originalne riječi 'hombre'

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!
Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju