Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nagrade za knjige sa najneobičnijim naslovima

None Foto: Horizonbook

Londonski časopis Bookseller ponosno dodjeljuje nagrade jednom godišnje knjizi s najneobičnijim naslovom još od 1978. godine

Prve godine nagradu su zaslužili "Zapisi s druge međunarodne radionice o golim miševima", prenosi Sarajevo-x. Djela s neobičnim naslovima nominiraju nakladnici, knjižari i knjižničari. Nakon toga listu finalista određuje žiri, da bi o pobjedniku demokratski odlučili čitatelji, i to online glasovanjem. Sadržaj knjiga je potpuno nevažan – računa se samo naslov. Također, svi naslovi moraju biti zbilja objavljeni jer žiri nerijetko zna otkriti izmišljene naslove. Istovremeno, nekada je teško povjerovati da su se autori među svim mogućim kombinacijama riječi odlučili upravo za onu koja se ponosno koči na naslovnici. Dobitnik nagrade za 2007. bit će poznat u travnju.

Ovo su neki naslovi koje je kupac mogao pronaći na policama:

'Madamme' kao poduzetnik: Upravljanje karijerom u kućnoj prostituciji (1979.)

Prirodno povećanje grudi uz potpunu moć: Kako unaprijediti preostalih 90% vašeg uma da biste povećali vaše grudi (1985.)

Kako kenjati u šumi: Ekološki pristup izgubljenom umijeću (1989.)

Lezbijski sadomazohistički sigurnosni priručnik (1990.)

Živjeti s ludim guzovima (2002.)

Velika knjiga lezbijskih priča o konjima (2003.)

Zaštitite svog konja od bombi (2004.),

Ljudi koji ne znaju da su mrtvi: Kako se prikače prolaznicima koji ništa ne sumnjaju i što učiniti po tom pitanju (2006.)

Komentiraj, znaš da želiš!