Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najtužnija slonica na svijetu: Njezin život bio je pravi pakao

None Foto: PETA

Slonicu Nosey su 1984. doveli u SAD iz Zimbabvea nakon što su joj pred očima ubili cijelu obitelj. Tada je, sa samo dvije godine, postala cirkuska atrakcija, a živjela je u prikolici...

Slonica koju nazivaju najtužnijom na svijetu našla se u središtu sudske trakavice između njenog vlasnika i aktivista za prava životinja. Obje strane bore se za skrbništvo nad njom.

Među ljubiteljima životinja Nosey je stekla kultni status, video snimke s njom privukle su milijune gledatelja, ali unatoč tome, život joj nikad nije bio lak.

Foto: PETA

U SAD su je doveli iz Zimbabvea 1984. godine nakon što su joj pred očima ubili cijelu obitelj. Tada, sa samo dvije godine, postala je cirkuska atrakcija. Posljednja tri desetljeća provela je u čestim putovanjima od grada do grada, a životni prostor sveo joj se na malu prikolicu.

Američka organizacija za prava životinja PETA tvrdi da su Nosey i u posljednje vrijeme prisiljavali na izvođenje raznih točaka, a dopuštali su i djeci da ju jašu iako boluje od artritisa, piše The Sun.

Foto: PETA

Nesretnu Nosey aktivisti su prošli mjesec uspjeli osloboditi iz prikolice. Bila je vezana lancima, a stajala je u vlastitom izmetu i urinu. Nisu joj davali ni hranu ni vodu.

SAMO DVIJE DEVE PREŽIVJELE Žrtve užasa: Cirkus je otišao, a životinje su ostavili neka uginu

Aktivisti PETA-e sada se brinu za nju dok njen vlasnik Hugo Liebel tvrdi da Nosey nikako nije najtužnija slonica na svijetu i da je bila sretna dok mu je nisu uzeli. 

Bitna za skrbništvo nad Nosey na sudu je zakazana za 15. prosinca.  

Komentari (4)
  • Voljela bih da se životinje maknu iz cirkusa, jadna slonica.

    13. 12. 2017,   19:24
  • žao mi je slonice

    13. 12. 2017,   19:34
  • jadna slonica ((

    13. 12. 2017,   20:37