Obavijesti

Viral

Komentari 0

Najveći poznavatelji psećih života okupili su se u Zagrebu!

Najveći poznavatelji psećih života okupili su se u Zagrebu!
1

U dva dana, u prostoru Nove galerije (Zagrebačka avenija 104) moći će se odslušati 12 predavanja i prezentacija biheviorista, veterinara, kinologa, aktivista i najboljih poznavatelja psećih života

VIDEO

Službeno je počela prva konferencija posvećena zaštiti i dobrobiti pasa 'Real Dog Conference' u organizaciji Udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo. U prostorima Nove galerije (Zagrebačka avenija 104) tijekom dva dana će se moći odslušati 12 predavanja vrhunskih poznavatelja psećih života - biheviorista, veterinara, kinologa, aktivista.

Cilj konferencije je podizanje svijesti o dobrobiti i zaštiti pasa te širenje znanja o njihovim potrebama kako bi se smanjio broj napuštenih životinja. Naravno, jedini put do toga je edukacija uz vrhunske stručnjake.

Predavači koji će svoje bogato znanje prenijeti na konferenciji su dr. vet. med. Deana Basar, koja će u svom izlaganju dati čitav niz savjeta za starije pse, dr. vet. med. Damir Skok koji će govoriti o razvoju skloništa u Dumovcu i planovima za njegovu budućnost. Zatim, genetičarka mag. ing. agr. Mateja Janeš koja će pričati o genetičkim testovima te pokušati odgovoriti na pitanje što je s genetikom mješanaca.

Na konferenciji će se moći poslušati i predavanje o važnosti pravovremene kastracije kuja i o osobitosti spolnosti pasa, a održat će ga izv. prof. dr. sc. Nikica Prvanović Babić, dr. med. vet. Mikrofon će preuzeti i predsjednica Udruge Indigo Jasenka Pavić čije će predavanje biti pod naslovom "Nije u šoldima sve" u kojem će posebno istaknuti činjenicu da velik broj udruga u RH muku muči s pronalaženjem adekvatnog doma za svoje štićenike.

Dubravka Reicher, mag. engleskog jezika i etnologije, kinološka je sutkinja i predsjednica Terijer kluba Zagreb, a održat će predavanje pod nazivom "Što se sve skriva iza komada papira nazvan Rodovnica". Kako se pomoću testova može pomoći napuštenim psima da postanu službeni psi objasnit će nam kinolog Obrad Đokić.

Kako i kada su nastali psi? Zašto su neki vukovi odlučili živjeti uz ljude i postali psi? Je li moguće da su psi imali presudnu ulogu u razvoju ljudske civilizacije, stočarstva, čak i preživljavanju Ledenoga doba? Na ova pitanja će nam odgovore ponuditi spisateljica, novinarka i arheologinja Rujana Jeger.

Uz nju, na konferenciji će sudjelovati i Mladen Ercegović, međunarodni kinološki sudac i uzgajivač koji će dati odgovore na pitanje kada i zašto te koji psi grizu i napadaju te zbog čega se neke pasmine pasa nazivaju i svrstavaju u kategoriju opasnih pasmina pasa.

Među predavačima na konferenciji bit će i savjetnica za ponašanje pasa dr. sc. Irena Petak, a bavit će se socijalizacijom pasa, o tome što se sve zbiva u osjetljivom razdoblju te kada je psa najlakše socijalizirati. Jedna od najvećih stručnjaka za ponašanje pasa u Europi, doktorica veterinarske medicine Dunja Kovač će pokušati odgovoriti na pitanja: "Imaju li psi emocije, osjećaju li bol i patnju ili su samo puki roboti stvoreni da daju šapu i piške na zapovijed? A što kada nastane problem, čemu pribjegavamo? Sili ili znanosti? Da li mi psa mučimo ili učimo?

Nikolina Kovačević Ganić u svom predavanju naučit će nas što je higijena kod pasa i kako je održati u (ne)idealnim uvjetima.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

GLEDAJTE UŽIVO Počeo prijenos finala izložbe koja prethodi psećem spektaklu u Zagrebu
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

GLEDAJTE UŽIVO Počeo prijenos finala izložbe koja prethodi psećem spektaklu u Zagrebu

Danas je međunarodnom izložbom pasa, na kojoj je prijavljeno gotovo 4.000 ljubimaca iz cijelog svijeta, počelo zagrijavanje za najveći svjetski kinološki spektakl. Prijenose finala uživo možete pratiti na 24sata!
Zagrepčanka: Mama je izgubila zlatnu narukvicu. 'Tko je nađe, može 10 dana s obitelji na Brač!'
NESTALA NA GROBLJU

Zagrepčanka: Mama je izgubila zlatnu narukvicu. 'Tko je nađe, može 10 dana s obitelji na Brač!'

Narukvica je bila vjenčani poklon od tate i ima ogromnu sentimentalnu vrijednost. Ako se kojim slučajem nalaznik nalazi u grupi, neka zna da će biti materijalno nagrađen za pronalazak, napisala je žena