Obavijesti

Viral

Komentari 4

Napunio je već 67 godina, a glavni hobi mu je - Hello Kitty

Napunio je već 67 godina, a glavni hobi mu je - Hello Kitty

'Hello Kitty' je lik bijele mačkice s crvenom mašnom, čiji su najveći fanovi djeca, i to uglavnom djevojčice. No, ovaj 67-godišnjak je dokaz da i stariji muškarce vole malenu Kitty...

VIDEO

Iako je poznata japanska mačkica "Hello Kitty" namijenjena dječjoj publici, ima i onih ljubitelja za koje nitko ne bi rekao ni da vole crtane filmove. Jedan takav neobičan fan je Masao Gunji, 67-godišnji Japanac iz grada Yotsukaida. On već 30 godina skuplja predmete Hello Kitty i nedavno je uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda kao vlasnik najveće Hello Kitty kolekcije na svijetu.

Umirovljeni policajac je prvi predmet kupio jer mu je "izgledao stvarno slatko i pomagao mu u rješavanju stresa od policijskog posla". Prisjeća se da mu je slatka igračka svaki put izmamila osmijeh na lice i tu se rodila ljubav između Gunjija i Hello Kitty. S vremenom je spontano počeo skupljati predmete, ali nakon mirovine se to počelo pretvarati u opsesiju.

S viškom vremena, počeo je kupovati sve što je imalo veze s Hello Kittyjem. Predmete je nalazio u robnim kućama, trgovinama s popustom, a čak je posjetio i Sanrio Puroland, zabavni park s Hello Kitty tematikom. Uskoro je kolekcija postala toliko velika da Gunji nije imao mjesta u vlastitoj kući pa je učinio sljedeći korak - izgradio je ružičastu Hello Kitty kuću i ukrasio ju tisućama tematskih predmeta.

Njegova kolekcija je službeno priznata kao najveća na svijetu u studenom prošle godine, s više od 10 tisuća Hello Kitty predmeta. Zanimljivo, morao je odabrati broj predmeta koji bi mogli biti prebrojani u razmaku od 8 sati, a taj broj se zaustavio na 5250 predmeta. Njegova supruga priznaje da nije ljubiteljica popularne mačkice, ali da podržava supruga u njegovu hobiju. Prethodni rekord bio je također u japanskom vlasništvu, a držala ga je Asako Kanda, koja je skupila više od 4 tisuće predmeta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'
POGLEDAJTE VIDEO

Air Plenković je postao TikToker. Objavio prvi video. Netko mu je dobacio loptu: 'Jel bilo dobro?'

Radujem se našim raspravama i dijalogu, rekao je Andrej Plenković koji se uključio na TikTok. Njegov prvi video u sat vremena pregledan je oko 6000 puta
VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.