Obavijesti

Viral

Komentari 24

Našao svoje biološke roditelje, spojio ih, a na kraju i - vjenčao

Našao svoje biološke roditelje, spojio ih, a na kraju i - vjenčao
1

Ameikanac Martin Schmidt odlučio je pronaći svoje biološke roditelje. I uspio je, ali se nije nadao da će se oni nakon više od 35 godina opet zbližiti i zaljubiti...

VIDEO

Martin Schmidt (36) znao je još kao dijete da je posvojen, ali je odlučio da neće potražiti svoje biološke roditelje sve dok ne bude imao svoju vlastitu djecu. Njegovi posvojitelji William i Cynthia Schmidt dali su mu svu papirologiju koja mu je bila potrebna za susret s biološkim roditeljima kad mu je bilo 18 godina, ali on nije htio žuriti. 

- Voljeli su me kao da sam njihov biološki sin. Imam krasnu obitelj - kazao je Martin.

Našao majku na Havajima

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No kad je njegova supruga Carin ostala trudna 2014. godine s njihovim prvim djetetom to je nekako, kaže, požurilo stvari. Najprije je stupio u kontakt sa svojom majkom Michele Newman (53) koja je tada živjela na Havajima i radila u jednoj neprofitnoj organizaciji kao psiholog. 

Ona je bila na poslu i imala pauzu za ručak kad je primila telefonski poziv. Kad je čula glas mladog muškarca koji je rekao da je njezin sin rasplakala se. Martin se nakon razgovora vratio na posao i rekao svom šefu: 'Moram hitno ići kući.'

U sljedećem razgovoru majka mu je ispričala kako je ona imala 17 godina kad ga je rodila. Išla je u srednju školu, a čovjek koji je njegov biološki otac, Dave Lindgren, bio je dvije godine stariji. On je radio u tvornici mliječnih proizvoda, a njihove obitelji su se družile. Hodali su nekoliko mjeseci, ali su prekinuli prije nego što je ona shvatila da je ostala trudna.

- Nikad nije bilo gorčine između mene i Davea. On je dobar čovjek sa dobrim srcem, a u to vrijeme smo radili stvari koje nismo trebali i za koje nismo bili spremni - kazala je Michele. 

Telefonski razgovori ih zbližili

No, iako je imala podršku obitelji, dala je dijete na posvajanje, diplomirala i sljedećih godina živjela u različitim američkim gradovima. Dva puta se udavala, ali nije imala djece. 

- Uvijek sam se pitala što je s Martinom. Osjećam se tako blagoslovljeno što se sada pojavio u mom životu - kazala je.

Nekoliko dana nakon što joj se sin javio počela je razmišljati o tome da se javi njegovom ocu, Daveu, kojeg nije ni vidjela ni čula otkad mu je rekla da je ostala trudna. 

Dave Lindgren se u svojih 55 godina tri puta ženio i osim Martina imao je još troje biološke kao i četvero pasvojene djece. Postao je jedan od glavnih proizvođača sira u američkoj državi Wisconsin. 

Michele ga je nazvala prije nego mu se Martin javio i ispričala mu sve o pozivu njihovog davno izgubljenog sina. 

- Mislila sam da će poziv trajati kratko, ali mi smo pričali puna četiri sata. Nekoliko dana kasnije opet smo se čuli. I nismo mogli prestati razgovarati - prisjetila se Michele. 

Dave je upravo tada prolazio kroz svoj treći razvod. 

 - Michelle i ja smo razgovarajući telefonski postali jako bliski. Počeli smo svakodnevno voditi duge razgovore, nekad i po dva puta dnevno - kazao je Dave. 

Kad ju je opet ugledao: 'To je to!'

Jedan dan Dave joj je rekao: 'Znaš što, ja nikad nisam bio na Havajima. Mogao bih te doći posjetiti.'

- Nisam mislila da je to neka romantična gesta jer Dave je bio usred razvoda - kazala je Michele.

Michele ga je dočekala na kolodvoru. Kad ga je ugledala srce joj je 'poskočilo od veselja'.

 - Bila sam tako jako uzbuđena. Kad sam ga ugledala samo sam rekla: O moj Bože, evo ga stiže!

Kad je Dave ugledao nju, odmah je znao i rekao sam sebi: To je to!

Zagrlili su se i poljubili. Odmor je bio romantičan , uživali su u svakoj zajedničkoj minuti, a kad je došlo vrijeme rastanka postali su neutješni.

- Bio sam u strahu da je više nikad neću vidjeti - kazao je Dave.

Kad se vratio kući njihovi razgovori su se nastavili. Ujedno su jako puno razgovarali i sa svojim sinom Martinom. Uskoro su se Martinu javile i njegove biološke bake koje su mu odmah poslale darove za djecu i s nestrpljenjem ga željele što prije vidjeti.

Michele se uskoro odlučila preseliti u Wisconsin. Kaže da to nije bilo samo radi Davea nego je tamo živjela i njezina mama

- Jednostavno Havaji nisu više bili mjesto za mene - kazala je.

Michelina sestra: 'To je tako bizarno'

Uskoro se uživo vidjela i sa svojim sinom

 - Bio je prekrasan trenutak zagrliti ženu koja me je rodila, moju biološku majku - kazao je Martin koji je uskoro saznao za romansu koja se odvija između njegovih roditelja.

Njihova obnovljena veza zabrinula je mnoge članove obitelji. Michelina sestra je rekla da je to jako bizarno. A i da je šokirana što je Michele preselila u Wisconsin jer mrzi hladnoću i ta joj klima uopće ne odgovara.

- Ali Dave je sigurno najljubazniji i najsimpatičniji čovjek na planetu jer moju sestru čini istinski sretnom - kazala je.

Točno godinu dana nakon prvog telefonskog razgovora par je počeo živjeti zajedno. Dave je zaprosio Michelle, ali ona na početku nije prihvaćala. Ipak su  oboje više puta  bili u braku i smatrala je to nepotrebnim.

- Rekla sam mu: Mi smo stari, nije nam to potrebno - kazala je.

Sin ih je vjenčao

Ali Dave je inzistirao i vjenčali su se osam mjeseci kasnije. Na vjenčanju je bilo 100 gostiju uključujući Martina sa obitelji.
Njihov sin koji je nekoliko godina ranije postao pastor ih je i vjenčao. Pod velikim šatorom gdje je bila ceremonija nasmijao se i započeo je riječima:

 - Za one koje me nisu upoznali, ja sam Martin Schmidt, sin ovo dvoje mladenaca. Mi smo obitelj - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.