Obavijesti

Viral

Komentari 7

Našli kovanice iz 14. stoljeća: 'Svaki zlatnik je 10.000 funti!'

Našli kovanice iz 14. stoljeća: 'Svaki zlatnik je 10.000 funti!'
3

Bilo je nestvarno. Nakon što smo pronašli dio kovanica i raščistili područje, morali smo duplo više područja pretražiti jer smo samo nalazili još i još toga. Bilo je to čudo za svakoga od nas, rekao je nalaznik

VIDEO

Četiri lovca na blago pronašli su više od 550 zlatnih i srebrnih kovanica u Buckinghamshireu. Među kovanicama je i 12 iznimno rijetkih zlatnika koji datiraju iz doba kuge, točnije 14. stoljeća. 

Zalihu je najvjerojatnije u zemlju zakopao neki bogataš prije više od 600 godina. 

- Bilo je nestvarno. Nakon što smo pronašli dio kovanica i raščistili područje, morali smo duplo više područja pretražiti jer smo samo nalazili još i još toga. Bilo je to čudo za svakoga od nas - rekao je Mateusz Nowak za Daily Mail. Njegov brat Tobiasz dodao je kako je to bio najbolji vikend u njegovom životu i da će se ovog otkrića sjećati zauvijek. 

Četvorica sretnika otišli su na zajednički "lov" na blago s još nekoliko ljudi na polje blizu Gambedena. No, dok je većina entuzijasta iskopalo uglavnom čahure ili dijelove starog željeza, ovi muškarci su pronašli zlato. 

Nakon što su se odmaknuli od ostatka grupe, ubrzo su im detektori metala pokazali da se u tlu nalazi nešto vrijedno kopanja. 

- Mahao sam detektorom naokolo kada se na ekranu pojavio broj 16 koji ukazuje na iskovanu srebrnu kovanicu - rekao je treći član skupine, Andrew Winter. 

- Idući signal koji sam dobio je bio broj 21. Zvuk je potpuno drugačiji od ostalih signala. Počeo sam vikati "zlato, zlato!" - dodao je. Winter je izjavio da su stručnjaci analizirali 545 kovanica koje vrijede između 20 i 50 funti svaka. No, one rijetke vrijede i do 500 funti. 

Zlatnici vrijede i do 10 tisuća funti svaki. 

Ovaj pronalazak je najveći nakon što je 2007. godine blizu Harrogatea pronađeno 617 kovanica iz 10. stoljeća. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način

Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.
GLEDAJTE UŽIVO Počeo prijenos finala izložbe koja prethodi psećem spektaklu u Zagrebu
SVJETSKA IZLOŽBA PASA

GLEDAJTE UŽIVO Počeo prijenos finala izložbe koja prethodi psećem spektaklu u Zagrebu

Danas je međunarodnom izložbom pasa, na kojoj je prijavljeno gotovo 4.000 ljubimaca iz cijelog svijeta, počelo zagrijavanje za najveći svjetski kinološki spektakl. Prijenose finala uživo možete pratiti na 24sata!