Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Našli pitona s tri oka: 'Sve oči su funkcionirale, to je prirodno'

None Foto: Northern Territory Parks and Wildlife

AUSTRALIJA: Rentgenska snimka zmijine glave otkrila je da se ne radi o dvije lubanje spojene u razvoju nego o jednoj lubanji s dodatnom očnom šupljinom, objavile su vlasti

Zmija s tri oka nazvana "Monty Python" pronađena je u gradu Humpty Doo u australskom Sjevernom teritoriju. 

Neobični dijamantni piton dug oko 40 centimetara otkriven je krajem ožujka na autocesti Arnhem Highway deformirane lubanje i s tri funkcionirajuća oka među kojima jedno koje je bilo na sredini glave. 

Imao je teškoća s gutanjem od trenutka kad su ga rendžeri pronašli i uginuo je prošlog tjedna, objavio je glasnogovornik uprave za parkove i prirodu Sjevernog teritorija.

Zmija je bila mlada i pronađena je 40-ak kilimetara južno od glavnog grada teritorija Darwina.

"Rentgenska snimka zmijine glave otkrila je da se ne radi o dvije lubanje spojene u razvoju nego o jednoj lubanji s dodatnom očnom šupljinom", objavile su vlasti.

Znanstvenici su uglavnom suglasni da se oko vjerojatno razvilo u ranoj embrionalnoj fazi i da nije posljedica utjecaja okoliša.

Prema upravi treće je oko "gotovo sigurno prirodna pojava jer su defirmiteti na reptilima relativno česti".

Uprava je prvi puta postavila sliku zmije na svojoj facebook stranici u srijedu uz riječi: "Trooka zmija upozorava. Suša stiže" očigledno aludirajući na televizijsku seriju "Igra prijestolja" u kojoj su trooki gavran i riječi "Zima stiže".

Komentari (9)
  • Moj piton ima samo jedno oko

    2. 5. 2019,   11:23
  • Ovako govorio Zaratustra: ''kad na svijet dođe piton s tri oka, svijetom će harati 10 ratova, a 10 novih ratnih žarišta visjet će pod kapom nebeskom, svaki ponaosob prijeteći proširenjem u III. svjetski sukob. Vidite kako je lako biti prorok. Prethodni tekst nije rekao Zaratustra, nego sam ga izmislio. Provjerite povijest unatrag 1.000 godina. Opis je primjenjiv za sva prethodna razdoblja. Pročitajte sad samo nekoliko stranica bilo kojeg proroka i bit će vam jasno koliko su ta proročanstva svevremenska, nedorečena i naravno besmislena.

    2. 5. 2019,   13:32
  • Užaaaas!!!!😖😱🥶😰

    19. 5. 2019,   17:46