Obavijesti

Viral

Komentari 53

Ne vjerujete u duhove? Možda se predomislite nakon ovoga...

Ne vjerujete u duhove? Možda se predomislite nakon ovoga...

Ako niste znali, gepirofobija je naziv za strah od prelaženja mostova i često iracionalni strah od pada mosta. O ovim mostovima kruže jezive legede i mitske priče pa nikome ne preporučamo prelazak preko njih

VIDEO

Stari most, Alton

Ovaj most se nalazi u okrugu Denton u Texasu, a ime je dobio po Altonu, napuštenom gradu u blizini. Most je bio u funkciji sve do 2001. godine kada je zatvoren za prolaz vozila. Danas je poznat po "Kozjem čovjeku", odnosno po legendi koja kaže da je u blizini mosta živio uzgajivač koza Oscar Washburn koji je na most stavio znak: "Put do Kozjeg čovjeka" kako bi reklamirao posao.

To se tadašnjim vlastima nije svidjelo, pa su maknuli znak, a njega objesili za most. Kada su pogledali dolje kako bi se uvjerili da je mrtav, nisu mogli pronaći tijelo. Vratili su se u njegovu kuću i pobili mu cijelu obitelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Godinama poslije su se javljali ljudi koji su tvrdili da su vidjeli duha, napušteni automobill ili čudna svijetla kada su prolazili tuda.

Pakleni most, Michigan

Ovaj most je postao poznat javnosti nakon niza otmica maloljetnika koja su se dogodila na tom prodručju. Fiktivan lik Friske je pobio svu djecu u gradu i krivio demone za to, a građani su ga objesili o most. Legenda kaže da je pao u rijeku i da ga više nisu vidjeli.

Opsjednuti most dvorca, Peckforton

Opsjednuti most je sagrađen 50-tih godina 19. stoljeća. Kao i kod većine starih dvoraca u Engleskoj, i o dvorcu Peckforton kruže priče da je opsjednut duhovima.

Zbog toga je postao turistička atrakcija, a najviše turista privlaći upravo mali most ispred dvorca. Jedna legenda kaže da ako hodate ispod mosta i gledate ravno ispred sebe pojavit će se ženska silueta. A još gore od toga je, kako kaže legenda, što ćete umrijeti godinu nakon toga.

Most Dunvegan, Alberta

Ovaj kanadski most je prilično nov - sagrađen je 1960. godine. Za njega kažu da je najukletiji u cijeloj Kanadi. Narodna priča kaže da su se u studenom 1960. godine dva muškarca utopila na tom mjestu. Vozili su se cestom po strašnoj oluji, a kada su došli do novoizgrađenog mosta, morali su stati. Ispred njih je bila bosa žena u bijelom ogrtaču. Ponudili su joj prijevoz, a ona ih je ignorirala.

Nakon nekoliko noći vratili su se na isto mjesto kako bi je pronašli. Pronašli su je kako šeta po snijegu i zaključili da je definitivno duh. S godinama se ova priča mijenjala i puno je verzija, a najpopularnija je ona koja kaže da je to duh časne sestre.

Sedma vrata pakla, Illinois

Za most u Collinsvillu mnogi smatraju da je opsjednut i da predstavlja sama vrata pakla. Druga priča kaže da je cijelo područje ukleto i da duh afroameričkog dječaka, koji je ubijen od ruke Klu Kux klana, šeta mostom po noći.

Egypt Road most, Ohio

Ovaj most je poznat po neobjašnjivom dječjem plaču koji se čuje tijekom noći. Legenda kaže da se mladi par svađao na mostu i da nisu pazili na bebu koja je bila kraj njih. Dijete je navodno palo s mosta, a majka je skočila za njim, ali ga nije uspjela spasiti.

Majka se također utopila, a otac je shrvan otrčao u šumu i nitko ga nikad više nije vidio. Stvarni događaj se na istom mostu dogodio 2010. godine kada su pronašli spaljeno tijelo Ardesa Baumana (60) u automobilu parkiranom kraj mosta. Slučaj ubojstva je još uvijek otvoren.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

FOTO Konačno našli krivca za prometni krkljanac u Solinu! Ali kvako da se čovjek na njih ljuti?
'IMAJU PREDNOST'

FOTO Konačno našli krivca za prometni krkljanac u Solinu! Ali kvako da se čovjek na njih ljuti?

Uobičajene gužve u Solinu: Gužve u svim smjerovima, stoji u opisu fotografije na Facebook stranici Prometne zgode i nezgode

Ambiciozna Australka: 'Ove ću godine spavati s 365 frajera. U 2025.  želim da ih bude 600...'
'NE OSUĐUJTE ME'

Ambiciozna Australka: 'Ove ću godine spavati s 365 frajera. U 2025. želim da ih bude 600...'

On je odan, nježan, ne osuđuje, smiješan je, ima slične interese kao i ja, samouvjeren je, ali nikako bahat, opisuje Australka svojeg idealnog muškaraca...
Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi
POGLEDAJTE VIDEO

Dalmatinski Spiderman u akciji: Ova snimka postala je hit, neki sigurni da znaju što djedica radi

Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini...