Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Neobičan prizor: 'Tata, tata, daj snimi ovog bijelog jelena!'

None Foto: čitatelj 24sata

Ne znam jesu li životinje iz divljine ili ih netko tamo uzgaja, no bijeli jelen je zaista veličanstven, poseban, kao iz bajke, kazao je Davorin kojemu je mlađa kćer sugerirala da usnimi posebnog jelena

Sa suprugom i kćerima sam se vraćao iz zoološkog vrta. U kotlini uz staru riječku cestu na livadi su pasla tri prekrasna jelena lopatara, a jedan od njih je bio potpuno bijel, rekao nam je Davorin Jurković (38) iz Liča.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

[video: 1200890 / ]

Fotografije bijelog jelena napravio je u četvrtak. Opisuje kako ni sam nije shvaćao što je ugledao, već mu je mlađa kćer sugerirala: “Tata, stani, vrati se, snimi bijelog jelena”.

- Poslušao sam kćer, vratio se i odmah snimio kratki video i fotografiju prekrasnih životinja dok pasu. Jedno vrijeme su pasli travu, igrali se i otišli prema šumi. Kćeri su se iznimno radovale prizoru, a ja sam tek postao svjestan onoga što sam snimio nakon objave videa na društvenim mrežama. Ljudi su oduševljeni, nisam očekivao takav odjek. Ne znam jesu li životinje iz divljine ili ih netko tamo uzgaja, no bijeli jelen je zaista veličanstven, poseban, kao iz bajke - kazao nam je Davorin.

Kako bi i drugima dočarao ljepote posljednjih godina intenzivno snima i fotografira prirodu i životinje, te svojim uradcima veseli brojne pratitelje na društvenoj mreži.

- Snimio sam već puno nevjerojatnih prizora od kojih bi izdvojio druženje mlade lisice i zeca. Drago mi je da je ljude razveselila fotografija bijelog jelena, a razveseljavat ću ih i dalje - zaključio je Davorin. Stručnjak za velike zvijeri Đuro Huber kazao nam je kako albino životinje nisu rijetkost, a nastaju mutacijom gena.

- Sve ono što bi im trebalo biti pigmentirano kod njih je bijelo. Zbog toga su osjetljivi na sunce, a i ranjivi na predatore pošto su zbog svoje bijele boje vidljiviji po noći od drugih životinja. U svakom slučaju radi se o hendikepu - kaže Huber.          

Komentari (43)
  • Čemu po novinama.. Čemu snimat. Nažalost, sad će lovci krenut u potjeru odstrijelit tog mladog jelena... Lovci, to su oni koji se vole predstavljat kao netko tko vrši ravnotežu u prirodi.. Diiiivni ljudi.. A u glavi lješnjak!

    10. 8. 2018,   21:09
  • Prekrasan ...albino jelen jako velika rijetkost

    10. 8. 2018,   21:06
  • Divan je nema šta ali se pitam zašto uvijek opisujete okolinu gdije se šta nalazi to nebi trebao nitko raditi jel uvijek ima nažalost zlonamjerni ludi ljudi

    10. 8. 2018,   22:21