Obavijesti

Viral

Komentari 76

Nepraktični i nepotrebni: Ludi izumi brzo su otišli u povijest

Nepraktični i nepotrebni: Ludi izumi brzo su otišli u povijest
9

Uz vrlo korisna pomagala, uvijek su se pojavljivali i potpuno beskorisni i nimalo praktični izumi zbog kojih vam postaje itekako drago što niste rođeni u nekom drugom vremenu

VIDEO

Živimo u svijetu u kojem za gotovo sve imamo alate i efikasna pomagala koja su u posljednjih 100 godina postala gotovo odraz lijenosti. No uz korisna pomagala, uvijek su se pojavljivali i potpuno beskorisni i nimalo praktični izumi zbog kojih vam postaje itekako drago što niste rođeni u nekom drugom vremenu. 

1. Knjižica za ples služila je da dame unaprijed isplaniraju svoju večer na otmjenom balu. U tu svrhu zapisale bi imena plesnih partnera za svaki ples da ne bi bilo zabune tko je na redu. 

2. Plastična kapa za tuširanje koja prekriva i lice ženama je pomagala da se okupaju bez da smoče frizuru ili unište šminku. 

3. Držač za bebe. Bez komentara. 

4. Umjesto sanitarnog čvora ljudi su mokrili i obavljali nuždu u takozvanu noćnu posudu. Bila je to neka vrsta prijenosnog toaleta, a posude su obično bile keramičke i vrlo lijepe izrade s ukrasima. 

5. Ovakav metalni prsten sa šiljcima nekada je služio kako bi spriječio pacijenta da masturbira. Naime, dizajniran je bio da spriječi spontana noćna izbacivanja sjemena pa bi tako kada bi muškarac u snu počeo dobivati erekciju ubrzo osjetio samo bol. Jao.

6. Smiješna naprava nekad je služila kao pomagalo za roditelje koji djecu uče hodati, no vjerojatnije je da su se djeca, a i roditelji pomoću nje zajedno ozljeđivali.

7. Početkom prošlog stoljeća, točnije 1925., u Njemačkoj su korištene biciklističke gume kao pomagala za plutanje.  

8. Ako biciklističke gume nisu zadovoljavale potrebe, ubrzo su se pojavila nepraktična odijela za plivanje. Složena od tankih drvenih letvi navodno su trebala olakšavati kretanje u vodi. 


9. Ovaj bicikl amfibija dizajniran je 1930- ih godina prošlog stoljeća. Trebao se moći kretati kopnom, ali i površinom vode.

10. Motor sa samo jednim ogromnim kotačem nakratko se pojavio 1930-ih godina. Navodno je mogao postizati brzinu od oko 150 kilometara na sat, piše ViralNova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...
FOTOGALERIJA

Sjećate se Kristine Mandarine? Evo kako ona izgleda danas...

Svi su išli po kuru C vitamina na njezin štand u Zagrebu. Pet godina nakon toga Kristina Mandarina vozi Ferrarije u Dubaiju. Imala je i nekoliko estetskih operacija. Mnogi je i ne prepoznaju
Slovenac osvojio 60 milijuna  na lutriji. Uplatio  putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini
SRETNIK IZ SUSJEDSTVA

Slovenac osvojio 60 milijuna na lutriji. Uplatio putem interneta, čak 9 milijuna eura ide općini

U 33. kolu igre Eurojackpot izvučeni su brojevi 2, 3, 6, 15, 35 – 1, 3 koji su igračima iz Njemačke i Slovenije donijeli dobitak u iznosu od 60.000.000 eura.