Obavijesti

Viral

Komentari 0

Nesretni događaji na Dan zaljubljenih u povijesti

 Nesretni događaji na Dan zaljubljenih u povijesti
1

Na internet stranici Weddingpaperdivas.com je objavljen popis nekih nesreća koje su se kroz povijest dogodile 14. veljače

VIDEO

Za mnoge Valentinovo je blagdan ljubavi i zajedništva, no postoji i tamna strana tog dana.

1537. - Engleski kralj Henri VIII objavio je kraljevskim dekretom da će Engleska 14. veljače slaviti kao Dan zaljubljenih. Kralj Henri VIII ženio se šest puta, od dvije žene se razveo, a dvije je pogubio. Početak službenog slavljenja blagdana svetog Valentina počeo je krvavo.

1942. - Bolnica Alexandra u Maleziji bila je poprište masakra za vrijeme bitke za Singapur. Japanske trupe bajunetama su ubile poručnika Westerna, britanskog liječnika koji im se predao noseći bijelu zastavu. Nakon toga su masakrirali 300 zarobljenih liječnika, medicinskih sestara i pacijenata.

1945. - Britansko i američko zrakoplovstvo bombardiralo je njemački grad Dresden dva dana. Broj ubijenih se procjenjuje između 35.000 i 135.000 ljudi. Činjenica je da je konstantno bombardiranje zapaljivim bombama uspješno stvorilo vatrenu stihiju koja je uništila grad. Male lokalne vatre pretvorile su se u stihiju dok čitav grad nije bio u plamenu. Zrak koji je vatra usisavala stvorio je jake vjetrove koji su uvlačili sve u plamen. Oni koji nisu bili spaljeni, umrli su od gušenja.

2004. - U predgrađu Moskve srušio se krov vodenog parka. Poginulo je 28 ljudi, a teško je ozlijeđeno više od 100. Inženjer koji je sagradio park tvrdio je da su teroristi napali turističku atrakciju. Istraga je pokazala da je u pitanju bila greška u njegovom dizajnu.

2006. - Pet žena, članica antiratne grupe "Bijesne bakice", uhićeno je za vrijeme protesta ispred ureda za regrutaciju vojnika u Washingtonu. Policija ih je uhitila nakon što su bakice najavile da su došle da se prijaviti u vojsku. Vikale su da ako neko već mora umrijeti u Iraku, neka to budu starci. Žene nisu optužene, ali je njihova organizacija pod nadzorom zbog špijuniranja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'
'LJUDI MISLE DA JE PATKA'

Salon u Požegi nudi besplatne tetovaže Plenkovića na prsima: 'Već sam dogovorio 4 termina'

Iako se radi o neobičnoj ponudi, postoje oni koji su zainteresirani doživotno na koži nositi predsjednika HDZ-a

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”
NAGRADNA IGRA

Donosimo pravila nagradne igre “Osvoji ljetovanje za cijelu obitelj”

Od 22. travnja do 26. travnja čitatelji tiskanog izadanja 24sata moći će sakupiti kupone i osvojiti odmor za cijelu obitelj.
Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila SMS natječaja za pretplatnike „Osvoji vrećicu za reciklažu"

Pretplatnici tiskanog izadnja 24sata u ponedjeljak 22. 4. imat će priliku osvojiti vrećicu za reciklažu.