Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nestalu kornjaču tražili pola godine, a samo je prešla cestu

Devetogodišnja kornjača Tallulah još je prošlog ljeta odšetala iz vrta vlasnice. Šest mjeseci je prošlo bez ikakvih vijesti pa se vlasnica već pomirila s gubitkom. Sve dok je u srijedu nisu kontaktirali iz obližnje škole

Kornjaču koja je netragom nestala iz dvorišta obitelji Morris pronađena je nakon šest mjeseci i to samo 300-tinjak metara dalje, piše Daily Mail.

Devetogodišnja kornjača Tallulah još je prošlog ljeta odšetala iz vrta vlasnice Danielle Morris koja se, besuzpješno ju tražeći, pomirila s činjenicom da je njezina ljubimica zauvijek izgubljena. No Tallulah je samo prešla cestu i udomaćila se u vrtu obližnje škole u Oxfordu. 

- Bili smo uvjereni da ju je netko ukrao jer je riječ o životinji koja drži vrlo visoku cijenu. Preživjela je dvije snježne mećave u tom razdoblju i bila sam sigurna da, ako ju i nađemo, neće biti živa - rekla je Danielle. 

No Tallulah su u srijedu ipak pronašli učenici škole te objavili sliku na školskom Twitteru. 

- Neobično jutro. Naši sedmaši našli su u školskom dvorištu kornjaču. Pozvali smo službu za životinje da ju preuzme - napisali su na društvenoj mreži.

Veterinari su utvrdili da je kornjača izgubila puno na težini te čine sve kako bi se potpuno oporavila. 

Komentari (20)
  • tako jedan ima poštovne golube i bi na natjecanju,svima se golubi vratili za devet ura a ovome došli za po godine,zaboravi im odvezat krila pa se vratili pješke

    27. 1. 2018,   21:58
  • ovo ne samo da je za naslovnicu, nego breaking news

    27. 1. 2018,   18:42
  • Išla na izlet pa se vratila. Da je u HR vjerovatno bi odbjegla.

    27. 1. 2018,   18:58