Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nevjerojatna sličnost: Miroslav Polovanec je naš Alan B’stard!

None Foto: Screenshot/24sata

Polovanec je retorikom i ponašanjem pred kamerama podsjetio na još jednog, doduše fiktivnog, velikana političke misli. Kolege su prepoznale njegovu frapantnu sličnost s Alanom Gnjusom ili Alanom B’stardom

Miroslav Polovanec, dojučerašnji socijalliberal, postao je politička antizvijezda svojim gnjusnim izjavama o tome kako je podržao zagrebački proračun jer ne želi da mu ‘diktiraju nezagrebačka prezimena’.

POGLEDAJTE VIDEO:

Konkretno je, kako je objasnio, mislio na Zlatka Hasanbegovića

POGLEDAJTE VIDEO:

Zašto se, suprotno svojoj lokalpatriotskoj doktrini, priklonio Bandiću, koji je rođen ne samo u drugom gradu nego i državi, za razliku od rođenog Zagrepčanina Hasanbegovića, nije htio pojasniti.

No ta njegova izjava bila je dovoljna da instantno uđe u vrh antologije hrvatskih ‘greatest shitsa’, a konkurencija je samo u jednom danu (u kojem je ministrica Žalac mrtva-hladna u Saboru rekla zastupnicima Bulju i Praniću da bi bilo bolje da ih ‘Zagora nije rodila’, a zastupnik Glasnović opet tražio nečastive ‘crvene kmere’ na filozofskom fakultetu) bila zaista žestoka.

ŽALAC MOSTOVCIMA: 'Slatki ste, ali možda bi bilo bolje da vas Zagora nije rodila'

Polovanec je retorikom i ponašanjem pred kamerama podsjetio na još jednog, doduše fiktivnog, velikana političke misli. Kolege su prepoznale njegovu frapantnu sličnost s Alanom Gnjusom ili Alanom B’stardom, čuvenim ‘Državnikom novog kova’ iz briljantne britanske humoristične serije.

Dok se, nažalost pokojni, satiričar Rik Mayall morao uživjeti u ulogu gnjusnog, prevrtljivog, bahatog, šovinističkog zastupnika u britanskom parlamentu, Polovanec je jučerašnji nastup odradio nevjerojatno prirodno. 

- The really great thing about a fudged coalition is that neither of us need to carry out a single promise of our election manifestos (u prijevodu: 'Najbolja stvar kod mutne koalicije je što nitko od nas ne treba ispuniti nijedno predizborno obećanje') - govorio je originalni Alan B’stard. I barem je bio otvoren i iskren.

‘Hrvatski B’stard’, međutim, nije u stanju artikulirati zašto je promijenio mišljenje, jer je do jučer govorio da proračun neće podržati.

- To sam rekao u jednom kontekstu. Jel imate to snimljeno? - pitao je novinare i zbrisao. Blago nama s tako hrabrim ‘Gnjusovima’

Komentari (31)
  • mene podsjeca na onog iz glup i gluplji

    14. 12. 2018,   10:56
  • Gnjusova ima svudje, ali najgori su oni politički gnjusovi. Gleda te u oči i laže ti, obeća jedno a za pola sata učini sasvim drugačije. FUJ.

    14. 12. 2018,   10:46
  • Dobra usporedba..

    14. 12. 2018,   10:35