Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rekord za povijest: Zabio je koš s brane visoke 180 metara

None Foto:

Ekipa koja stoji iza australskog YouTube kolektiva 'How Ridiculous' nedavno je odlučila ući u Guinnessovu knjigu rekorda zabijanjem koša s jedne brane u Švicarskoj. Uspjeli su nakon samo tri pokušaja.

Čast da prvi pokuša srušiti Guinnessov, a ujedno i svjetski rekord bio je Derek Herron. Ovaj trojac na brani je vjerojatno planirao provesti cijeli dan, no sve je bilo gotovo za samo nekoliko minuta. Derek je, naime, koš s visine od točno 180.968 metara pogodio iz trećeg pokušaja

Sve se dogodilo u Valaidu, u Švicarskoj, na brani Mauvoisin, a ukoliko mislite da je išta od ovog namješteno, bacite oko na stranice Guinnessovih svjetskih rekorda gdje je Dereku službeno potvrđen svjetski rekord. 

Komentari (10)
  • I sigurno su dobili novčanu nagradu i mega popularnost na društvenim mrežama?? idem i ja sad gađati koš tamo 5 dana dok ne pogodim ali ću se podignuti za 5-10 cm više tako da poslije ne kažu da sam falijo 1-2 cm za njima.

    25. 11. 2016,   13:11
  • Ovi kao da su nahranili pola Afrike,preživjeli Gulag i sletjeli na mjesec a samo su bacili loptu.

    25. 11. 2016,   09:56
  • čista sreća. sada da ide gađati vidjeli bi koliko pokušaja bi trebao! - vjerojatno nikad više ne bi niti pogodio. u svakom slućaju bravo - pa i radi sreće.

    29. 11. 2016,   07:32