Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Niste ispunili ciljeve': Naredio je radnicima da se išamaraju

None Foto:

Zaposlenik kojeg su kineski mediji imenovali kao 'Pana', otkrio je da je svaki zaposlenik dnevno morao prodati proizvoda u vrijednosti do 4500 kuna

Ukoliko ste mislili da imate najgoreg šefa na svijetu, nakon ovog ćete teksta sigurno promijeniti to mišljenje. Naime, zaposlenici jednog salona za uljepšavanje u kineskom gradu Wuxi medijima su prijavili da ih je šef prisilio da si zadaju po stotinu šamara zato jer nisu postigli zacrtane ciljeve za ovu godinu. 

Ukoliko se nisu dovoljno jako udarali, šef im je prijetio i financijskom kaznom, piše Daily Mail. Uz to, neki od zaposlenika morali su jesti ljute papričice, luk ili piti ocat. Dio zaposlenika sve je to odradio, a oni koji su se pobunili sljedećeg su dana dobili otkaze. 

Zaposlenik kojeg su kineski mediji imenovali kao 'Pana', otkrio je da je svaki zaposlenik dnevno morao prodati proizvoda u vrijednosti do 4500 kuna. Kako je to bilo gotovo nemoguće, šef ih je na zajedničkim sastancima redovito prisiljavao da se šamaraju što je u nekoliko navrata bilo snimljeno, a onda i objavljeno.

Ovakva vrsta kažnjavanja je, dakako, protivna kineskim zakonima. zaposlenici su protiv šefa podigli prijavu te čekaju istragu, a onda i suđenje u nadi da će, ako ništa drugo, dobiti barem financijsku kompenzaciju. 

Ovo inače nije prvi takav slučaj u Kini u kojoj je kažnjavanje i ponižavanje unutar korporacija zapravo poprilično uobičajeno, piše Daily Mail. Jedna tvrtka u Guizhou provinciji tako je prošloga mjeseca zaposlenike kažnjavala tako što su ih udarali remenima te prisiljavali da piju urin i jedu insekte. 

Komentari (17)
  • Šef se sigurno zove Iša Maro Li 😂🤐🤑.

    26. 12. 2018,   22:43
  • Mozete li ga molim nekako nagovoriti da dodje biti Premijer kod nas? Postoji li nacin? Ikakav nacin? Sto moramo uciniti mi sljakeri kod privatnika da ovakvi limovi dodju u drzavne firme? Koliko kosta? Sve placam za ovo !!

    26. 12. 2018,   22:44
  • Hoce li se isto tako samarati ako u roku ne zavrse Peljeski most?

    26. 12. 2018,   22:20