Obavijesti

Viral

Komentari 0

Nostradamusova vizija: ISIL je Antikrist koji nosi apokalipsu?

Nostradamusova vizija: ISIL je Antikrist koji nosi apokalipsu?
2

Svi oni koji tumače proročanstva slavnog francuskog proroka već dva desetljeća pokušavaju ustanoviti tko je 'treći Antikrist'. Prvi i drugi bili su Napoleon i - Hitler

VIDEO

Teror i kaos koji je ISIL unio na političku kartu svijeta mnogi pokušavaju tumačiti kroz drevna proročanstva. Jedno od njih je i proročanstvo o dolasku 'trećeg Antikrista'. Nakon što on dođe na vlast, zapisao je Nostradamus, započeti će rat koji će biti okončan potpunom destrukcijom, a možda i okončanjem ljudske vrste.

Prorok koji je živio u 16. stoljeću, a rođendan slavi upravo danas, tvrde njegovi pobornici, točno je predvidio dolazak prvog i drugog Antikrista. Prvi je bio Napoleon, a drugi - Adolf Hitler. Treći 'Antikrist' obilježiti će početak 'Trećeg svjetskog rata', a on će potrajati punih 27 godina.

S obzirom na događaje u posljednjih nekoliko godina, je li taj treći 'Antikrist' - ISIL, pita se novinar britanskog Expressa . Prema jednom od katrena iz proročanstva, Nostradamus najavljuje kako će treći 'Antikrist' biti 'zao, nemio, zloglasan i tiranin nad Mezopotamijom'.

'Treći Antikrist biti će početak apokalipse!'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Biti će prijatelj preljubnice, na zemlji strašnoj, crnog znakovlja, napisao je također Nostradamus. I zaista, zastava ISIL-a je crna, njihove metode borbe su zloglasne, a šerijat - tiranski, piše Express .

- Mnogi se pitaju je li Nostradamus zapisao išta o ISIL-u. Isto tako, mnogi spekuliraju hoće li baš ISIL započeti novi svjetski rat i je li njihov vođa treći 'Antikrist' kojeg je najavio Nostradamus, piše Nostradamus2242 , stranica posvećena samo najvećim entuzijastima kada su u pitanju proročanstva slavnog Francuza.

No, ISIL je već treći 'Treći Antikrist'...

Činjenica je da se treći 'Antikrist' najavljuje još od 1999. godine. Tada se tvrdilo da je to Saddam Hussein , a nakon toga i Osama Bin Laden . Nakon što oni više nisu bili u žiži svjetske politike, interes za proročanstvima je splasnuo, sve do pojave ISIL-a.

Osim što je navodno točno predvidio početak, eskalaciju i završetak Drugog svjetskog rata, to mu je, kažu, uspjelo i s terorističkim napadom na New York, iako je promašio godinu: ' Godina 1999. mjesec sedmi, s neba će doći veliki Kralj terora '.

VIDEO

John Hogue , autor koji je život posvetio proučavanju proročanstava, uvjeren je da je Nostradamus predvidio dolazak ISIL-a.

- Nostradamus je predvidio moderni križarski rat, tj. invaziju SAD-a na područje Mezopotamije u 2003. godini, tvrdi Hogue i poziva se na stihove u kojima stoji kako će se 'veliki broj nositelja križa pojaviti u Mezopotamiji' i kako će oni uz rijeku Eufrat biti smatrani neprijateljima.

- Bilo je pogrešno dolazak trećeg Antikrista stavljati u kontekst sa Saddamom Husseinom. Što su neki događaji bliži, to su proročanstva jasnija s obzirom da su pisana u kodu i kroz zagonetke, tvrdi Hogue.

Ipak, prevladavaju skeptični...

No, mnogi su i dalje skeptični. Naime, čak i ponajveći obožavatelji Nostradamusova lika i djela tvrde kako je on pogriješio u više od 50% svojih proročanstava. Oni kažu da čovjek ponekad mora imati vrlo bujnu maštu kako bi njegova proročanstva povezao sa stvarnim događajima i to tek nakon što su se ona i dogodila.

Oni kažu kako je njegova proročanstva trenutno vrlo lako povezati s ISIL-om zbog čega je vrlo nezahvalno tvrditi da je to zaista i istina, zaključuje Express uz citat jednog skeptika: 'ja ne vjerujem u te besmislice. Nostradamus je ispisao hrpu kodiranih stvari i onda dopustio čitatelju da koristi maštu i stvari interpretira onako kako mu odgovara.'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Snimili su misteriozne krugove iznad Karlovca: 'Što je ovo? Možda i nismo sami...'
'NISAM OVO NIKAD VIDIO'

VIDEO Snimili su misteriozne krugove iznad Karlovca: 'Što je ovo? Možda i nismo sami...'

Iznad Karlovca su snimljeni krugovi na nebu. Snimke su stigle i sa sjevera Hrvatske. Čitatelji su zbunjeni. Kažu da ovako nešto nikad nisu vidjeli

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković