Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Upoznajte psa čije su uši duže od visine najmanjeg čovjeka

None Foto: guinnessworldrecords.com 4

Osmogodišnji Harbor titulu psa sa najdužim ušima na svijetu preuzeo je od psa Tiggera. Uši mu često smetaju kada ide niz stepenice, a u gradu je glavna atrakcija

U Guinnessovoj knjizi rekorda za 2012. godinu svoje mjesto je dobio i osmogodišnji Harbor, pas sa najdužim ušima na svijetu. Desno uho dugo mu je 34.3 cm, a lijevo 31.1 cm. Raspon njegovih ušiju duži je od visine najmanjeg čovjeka na svijetu koji je visok 59.7 cm. 

Njegova vlasnica Jennifer Wert kaže kako Harbor zbog svojih ogromnih ušiju ima dosta problema jer se spotiče o njih kada trči niz stepenice. U Boulderu u Coloradu je glavna atrakcija.

- Automobili staju na cesti i ljudi ga žele fotografirati i pobliže proučiti. Često ga primaju za uši što se njemu baš i ne sviđa - ispričala je vlasnica.

Iako mnogi misle da pasmina crni rakunski gonič ima duge uši kako bi bolje čuo, one zapravo služe za njuh. Klepetanjem ušima Harbor i psi njegove pasmine mirise približavaju nosu. 

Rekorder Harbor je titulu preuzeo od Tiggera iz Illinoisa čije su uši mjerile 34.3 cm. Tigger je uginuo prije dvije godine.

Komentari (4)
  • Disi klempo :) Čača ti klempo :p

    6. 9. 2011,   13:49
  • istina da mu uši smetaju, ali meni je presladak :D!!!

    6. 9. 2011,   14:40
  • jel taj može letit ko slon dumbo u crtiću? XD

    6. 9. 2011,   22:55