Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Oasis of the Seas, najveći krstareći brod na svijetu

None Foto: 24sata/ilustracija 12

Gradi se u Finskoj, a trebao bi biti gotov pred kraj iduće godine. Kad zaplovi morem i službeno će dobiti titulu najvećeg krstarećeg broda na svijetu

Imat će najveći bazen koji je ikad postavljen na nekom krstarećem brodu, šoping centar, umjetne planine za penjanje, kazalište, mnoštvo apartmana. Osim toga tu su i 15 barova, kasina, dva noćna kluba i još puno toga. Gradi se za tvrtku Royal Caribbean International. Revolucionarnu krstaricu nazivaju plovećim gradom. Imat će čak 7 'kvartova', a svaki će imati nešto po čemu će biti poseban. Tako će u jednom biti šoping centar, u drugom zabavni park ili veliki park s cvijećem i biljkama. U sredini će biti veliki teren na kojem će putnici moći igrati košarku ili ostale sportske aktivnosti. Na 16 paluba moći će se smjestiti 5400 gostiju i 3000 ljudi koji će raditi kao osoblje. Samo je nekoliko brodogradilišta na svijetu sposobno sagraditi brod ove veličine.
- Nastojimo oduševiti i zapanjiti ljude. Želimo da im prvi utisak kad vide brod bude 'wow'. Nadam se da ćemo uspjeti - rekao je Adam Goldstein, glavni u tvrtki Royal Caribbean International.

Komentari (1)
  • i naleti na kocku leda,i bum...

    4. 11. 2008,   17:27