Obavijesti

Viral

Komentari 67

Objašnjavaju li ogromni krateri misterij Bermudskog trokuta?

Objašnjavaju li ogromni krateri misterij Bermudskog trokuta?
1

Znanstveno otkriće kratera na dnu zapadno-centralnog dijela Barentsovog mora, vjeruju ljubitelji paranormalnog, možda bi moglo objasniti misteriozne nestanke brodova u Bermudskom trokutu...

VIDEO

Na samom dnu Barentsovog mora znanstvenici su još prije nekoliko desetljeća detektirali kratere široke 'do pola milje' i duboke oko 45 metara. Utvrđeno je da oni nastaju usred gomiljanja metana u komorama koje u jednom trenutku prsnu pa tako nastaje krater. 

Iz nekog razloga, priča je sada opet aktualizirana te ju se povezuje s misterioznim fenomenom Bermudskog trokuta. Naime, kada dođe do prsnuća komore s plinom, energija koja se pritom oslobađa može ugroziti plovila koja se u tom trenutku nalaze iznad nje, piše Daily Mail.  

Ljubitelji paranormalnog odmah su zbrojili dva i dva i zaključili kako bi to mogao biti uzrok nestanka plovila i letjelica u području poznatom kao Bermudski trokut i Đavolji trokut. Ukoliko vam taj fenomen možda nije poznat, radi se o 'trokutu' koji se proteže od obale Floride, pa do Puero Rica i točke u Atlantskom oceanu. 

Njima je za pravo dao i ruski znanstvenik i šef Trofimuk instituta Igor Yeltsov koji tvrdi da bi rupe nastale izbijanjem plina u Sibiru također mogle objasniti pojave u tzv. Bermudskom trokutu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No, koliko zapravo ima istine u pričama o navodnim nestancima u Bermudskom trokutu? Pa, neke će to razočarati, ali - ne previše.

Naime, sporni trokut posebno rizičnim ne smatra ni jedna mornarica ili tvrtka na svijetu, a za većinu se navodnih nestanaka kasnije utvrdilo da su bili krivo ili lažno prijavljeni ili pak da se uopće nisu dogodili. O tome je detaljno pisao Larry Kusche, istraživač s državnog sveučilišta u Arizoni čiji nalazi pokazuju da se na tom području događaju nesreće čiji broj ulazi u svjetski prosjek i ničime se ne ističe. 

Zanimljivo, World Wide Fund for Nature 2013. godine je objavio listu deset najopasnijih područja za plovidbu i Bermudski trokut nije bio među njima

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj
POGLEDAJTE KOMPILACIJU

VIDEO Cesta za nigdje, zebra ni za što, stepenice ni do čeg: Ovo su bizarne gradnje u Hrvatskoj

HRVATSKA: Ovo nema nigdje na svijetu, pomislili smo često kad bismo ugledali neku novu građevinsku soluciju koje su se Hrvati dosjetili. Nešto je tu privatne gradnje, za većinu su odgovorne vlasti, a zajednička osobina im je bizarnost. Nešto od ovoga je u međuvremenu popravljeno ili je nestalo, ali fotografije nam ostaju. Ovo su najčudnija i najbizarnija građevinska rješenja u Hrvatskoj.

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'
POTEZOM NASMIJAO INTERNET

VIDEO Dalmatinski Spiderman spustio se niz zgradu: 'Možda se nečiji muž ranije vratio doma...'

HRVATSKA - Nižu se reakcije na snimku starijeg gospodina koji se spušta niz zgradu na ne baš uobičajen način. Objava na popularnoj Instagram stranici "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca" je u kratkom roku prikupila na stotine 'lajkova' i komentara, a starijeg gospodina su neki s razlogom prozvali - Dalmatinski Spiderman. "Možda je muž ranije došao doma", "Barem ima gaće na sebi", "Bježi od svoje kuće i ukućana", "Išao je viriti susjedu koja se presvlači", samo su neki od komentara. Što ga je nagnalo da se na ovaj način spušta niz zgradu vjerojatno nećemo doznati, ali ima onih koji krivca vide u južini.
Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'
NEKI PIŠU DA JE SLADAK...

Hrvati su 'zatrpali' Plenkovićev TikTok: 'Daj 100 €', 'Po tebi sam nazvala mačku', 'Čekamo Zoku'

Dobro došli na moj službeni TikTok profil! Moji mlađi suradnici često mi govore da je vrijeme za priključenje novim komunikacijskim tehnologijama, poručio je Plenković u uvodnom videu...