Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

On je pravi Iron Man: Sa svojim odijelom može letjeti i pucati

None Foto: Screenshot/youTube 4

Browning je odijelo izumio još 2017. i s njim je srušio Guinnessov rekord. Sada ga je odlučio napraviti malo 'smrtonosnijim'. Na odijelo je montirao konstrukciju, a na nju je stavio pušku. Cilja samo svojim pogledom

Britanac Richard Browning postao je pravi 'superjunak', a mnogi su ga zbog njegovog izuma već proglasili Iron Manom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Browning je još 2017. sa svojim kolegama iz tvrtke Gravity napravio odijelo s mlaznim motorima, a sada su ga odlučili napraviti malo 'smrtonosnijim'. Naime, na čitavo odijelo su, uz pomoć inženjera Jamesa Brutona, stavili konstrukciju koja na sebi sada ima pušku.

Ipak, treba istaknuti kako su na odijelo stavili pušku koja je dječja igračka, ali ostatak sustava je pravo tehnološko čudo. Konstrukcija na kojoj je puška povezana je s posebno napravljenom kacigom. Ona očitava kuda pilot gleda te u tom smjeru usmjerava pušku. Iako se radi samo o dječjoj igrački, čitava konstrukcija može nositi i pravu pušku.

Foto: Screenshot/youtube

Browning je ove godine dobio patent za svoj izum. Inače, radi se o nekoliko mlaznih motora koji pomažu čovjeku da poleti te da se održava u zraku. Mlazni motori smješteni su na nogama i rukama.

- Ovo je odlično. Oduševljen sam. Cijelo odijelo se trese dok pucam - rekao je Browning koji je prvi testirao odijelo s puškom na svom ramenu.

Foto: Screenshot/youtube

Osim što ovo odijelo može biti smrtonosno, uz to nije uopće sporo. Browning je s njim već srušio Guinnessov rekord. Jurio je s njim čak 50 kilometara na sat. Samo odijelo nije baš niti jeftino. Onaj tko ga bude htio imati, morat će iskrcati oko 350.000 kuna.

Komentari (16)
  • Vid'ćeš kad neki Arap doleti s tim iznad punog stadiona!

    11. 10. 2019,   18:36
  • Leteće mete za vježbanje.

    11. 10. 2019,   18:13
  • Cilja sa svojim pogledom, i nek pogleda malo zesce u desno ode glava. :-D :-D :-D

    11. 10. 2019,   17:59